Breakfast Club horror met Bad Kids Go to Hell

En hier hebben we een nieuwe comic adaptatie. Bad Kids Go to Hell (2012) wordt tevens geregisseerd door de auteur Matthew Spradlin, die met deze film zijn regiedebuut maakt. De film werd al vertoond voor een select publiek, maar de grote meerderheid heeft ondertussen al de film met de grond gelijk gemaakt. Toch vond ik de trailer wel interessant, dus geef ik deze nog wel het voordeel van de twijfel.

Bad Kids Go to Hell,Matthew Spradlin,the breakfast club,the shining,Ali Faulkner,Augie Duke,Chanel Ryan,Marc Donato,Judd Nelson

Korte inhoud: Zes middelbare scholieren, allen afkomstig uit zeer vooraanstaande en rijke families, zitten op een donkere regenachtige zaterdagmiddag vast op de Crestview Academy. Tijdens hun opsluiting van acht uur lang valt elk van de zes kinderen ten prooi aan een verschrikkelijk mysterieus ‘ongeluk’. Is er mogelijk iets van een geest of spook die deze rijke (en schijnbaar onaantastbare) pestkoppen een lesje komt leren? Eén ding is zeker… Papa’s geld zal hen nu niet komen redden…

Het lijkt een soort mengeling van The Shining (1980) en The Breakfast Club (1985), met sexy vrouwelijke studenten. De trailer heeft een soort Aziatische cartoon look, met veel bloed spatters en afrekeningen met ettertjes die je op de schoolbanken tegenkwam. De personages zijn allemaal stereotypen uit de comicbook- en filmwereld en refereren niet meteen naar een bestaande school. Het typetje van de gothic girl, de spierbundel met een gebrek aan voldoende hersencellen, het slimme meisje die zo graag wat ruiger wil zijn, de vreemde snuiter, de nerd en uiteraard de autoritaire geek.

Voor de rest hebben we klaarblijkelijk te maken met een typische horrorprent waar jongeren één-voor-één hun dood tegemoet lopen. En anderzijds probeert het de toeschouwer op het verkeerde been te brengen met voldoende twists and turns. Ik ken de cartoon zelf maar ben in ieder geval wel benieuwd hoe alles zal aflopen. Met de ingrediënten die op tafel liggen denk ik wel dat je al een oerslechte regisseur moet zijn om hier iets onaantrekkelijks van te maken.

Bij de acteurs zien we een pak nieuwe/onbekende gezichten zoals Ali Faulkner, Chanel Ryan, Augie Duke en Marc Donato. Maar daarnaast ook een bekend gezicht, met name Judd Nelson, inderdaad, die kerel uit The Breakfast Club. Of de film ooit bij ons in de bioscoop zal draaien, valt nog maar te bezien na zijn Amerikaanse release op 7 december 2012.


*** Bad Kids Go to Hell trailer ***

1 Comment

  1. Tom

    Kan wel een goeie B-film worden à la The Facukty, maar trailer slaat wel op net veel.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *