Robocop heeft dan toch een zilveren outfit

Toen we voor het eerst het zwarte GI Joe pak konden aanschouwen van de opkomende Robocop (2013) van José Padilha, was de ontgoocheling bijzonder groot. De gelijkenissen met het originele Robocop-personage waren compleet zoek en het leek er wel op dat de figuur uit een andere film afkomstig was. Maar ondertussen heeft de productie naar buiten gekomen met art work waarin we de “echte robocop” in herkennen.


robocop,josé padilha,Joel Kinnamanrobocop,josé padilha,Joel Kinnaman
© Sony Pictures Home Entertainment

Korte inhoud: Deze RoboCop speelt zich af in 2028 en is multinationale conglomeraat OmniCorp het middelpunt van de robottechnologie. De drones van het bedrijf winnen wereldwijd Amerikaanse oorlogen. Nu willen ze die technologie ook wel binnen de landsgrenzen gaan gebruiken. Alex Murphy (Joel Kinnaman) is een liefhebbende echtgenoot, vader en een goede agent die zijn best doet om de criminaliteit en corruptie in Detroit de kop in te drukken. Nadat hij ernstig gewond raakt tijdens zijn werk, zet OmniCorp al hun vaardigheden in om Murphy te redden. Hij keert terug in de straten van de door hem zo geliefde stad, met nieuwe mogelijkheden maar ook met problemen. Problemen die een gewone man nog nooit heeft gehad.


robocop,josé padilha,Joel Kinnamanrobocop,josé padilha,Joel Kinnaman
© Sony Pictures Home Entertainment

En na het zien van deze beelden ben ik weer hoopvol. Het banale zwarte Batman-pak had al even dom geweest als Superman een helm te geven of Spiderman een groen pak met cape. Nu kunnen ze wat mij betreft de titel van Robocop gebruiken. Het is de zilveren versie van het cyborg-pak die de fans willen zien! Hoe het design is, dat kan en moet uiteraard een update krijgen, maar je moet toch een aantal basiskenmerken respecteren. Nu valt nog af te wachten in weke zin het zwarte pak in de film gebruikt zal worden; ofwel was het een soort placeholder voor de mannen van de visuele effecten om hierop hun zilveren pak te animeren – ofwel is het een eerste versie van het pak die later in de film bijgewerkt zal worden. Het enige waar ik misschien nog wat moeite mee heb is het menselijke linkerhand. Ik hoop dat het snel afgeschoten wordt in het begin van de film als bewijs dat het een belachelijk idee was. Nu nog hopen dat de film geen PG-13 zal worden.

***Related Posts***
27/04/2014: RoboCop (2014) review
24/02/2014: De RoboCop remake krijgt dan toch een Belgische release!
10/11/2013: Tweede RoboCop trailer is iets meer overtuigend
10/09/2013: De eerste RoboCop 2014 trailer is om van te huilen
09/06/2013: Criminologen spreken zich uit over Sci-Fi thrillers
17/09/2012: RoboCop in een banaal zwart GI Joe/Batman pak
31/08/2012: Michael Keaton in Robocop
15/06/2012: Matthias Schoenaerts weigert RoboCop rol
28/03/2012: RoboCop remake met beter acteerwerk
19/11/2005: RoboCop krijgt een remake

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *