De FilmBlog geeft 4 Dishonored games weg !

De paden van games en films kruisen elkander steeds meer. De filmpjes op sommige games moeten vaak niet onderdoen voor grote Hollywood-cinema en de verhaallijnen zijn nu en dan beter dan het gemiddelde Amerikaanse script. Filmstudios vertonen ook steeds meer interesse en willen niets liever dan op deze kar te springen gezien de grote inkomsten. Bijgevolg zullen we op De FilmBlog ook steeds meer ‘games’ in de aandacht brengen. En het beste game van het moment ligt ondertussen in de winkelrekken, “Dishonored” (2012). De laatste tijd zijn assassin’s enorm in trek, kijk maar naar games als Hitman en Assassin’s Creed. Dishonored wil zich tussen de populaire games wringen en slaagt daar bijzonder goed in. En voor game-liefhebbers, Dishonored is van Bethesda Softworks, de makers van het ijzersterke Skyrim.

Korte inhoud: Het verhaal gaat over Corvo Attano, de persoonlijke lijfwacht van de keizerin Jessamine Kaldwin (April Stewart). Als hij thuis komt van een zware missie gaat hij weer zo snel mogelijk aan het werk als lijfwacht. De troonopvolgster, Emily (Chloë Grace Moretz), staat al te wachten op Corvo en samen gaan ze naar de keizerin toe. Na mooie hereniging loopt alles al snel fout. De keizerin wordt vermoord door Duad en zijn eigen groep assassins. Emily wordt vermoord en Corvo wordt opgepakt als moordenaar. De assassins zijn in werkelijkheid gestuurd door Hiram Burrows die uit is op de macht van de troon. De keizerin is verraden en Corvo is onteerd, bestolen van zijn titel als lijfwacht en wordt gezien als pleger van hoogverraad. Om zijn eer terug te verdienen moet Corvo de verraders vermoorden en Emily als rechtmatige opvolgster tot keizerin maken.


dishonored,skyrim,chloe grace moretz,April Stewart,Bethesda Softworks

De FilmBlog en de alom sympathieke collega’s van Day One PM zullen bij deze 4 deelnemers gelukkig maken met het Dishonored game. Ik heb twee PS3 exemplaren en twee X Box 360 exemplaren. Om in de prijzen te vallen stuur je een mailtje naar filmblog[a]gmail.com met de correcte filmtitels alsook een antwoord op de schiftingsvraag. Vermeld hierbij jullie naam, voornaam, officiële adres en laat ons weten of jullie fan van De FilmBlog zijn. Zet er ook bij of jullie in bezit zijn van XBOX en/of PS3. Jullie persoonlijke adresgegevens zullen niet publiek gemaakt worden of verzonden aan derden voor commerciële doeleinden.

Opgelet! Jullie antwoorden moeten verstuurd worden ten laatste op woensdag 31 oktober 2012. Jullie eerste email telt. Antwoorden ingestuurd na de deadline, of antwoorden zonder adres of zonder antwoord op de schiftingsvraag, worden niet meer in rekening genomen. Wanneer ik ook maar het minste vermoeden heb van samenwerkende vennootschappen, copy-paste mailtjes of andere oneerlijke praktijken, behoud ik mij het recht voor om de inzendingen te verwijderen. Slechts één email per persoon/familie/adres. Elk correct antwoord levert één punt op. In geval van ex aequo zal de winnaar bepaald worden aan de hand van de schiftingsvraag. Succes !

 

[ Zoek de filmtitels ]

filmquiz01.jpg

filmquiz02.jpg

filmquiz03.jpg

filmquiz04.jpg

filmquiz05.jpg

filmquiz06.jpg

filmquiz07.jpg

filmquiz08.jpg

filmquiz09.jpg

filmquiz10.jpg

 

[ Geef een antwoord op de Schiftingsvraag ]

Schiftingsvraag: Hoeveel minuten hebben we aan deze quiz gewerkt?