50 jaar James Bond met Adele

Onze beroemdste spion James Bond ter wereld viert vandaag zijn 50ste verjaardag. Een halve eeuw geleden, op 5 oktober 1962, verscheen Bond voor het eerst op het grote scherm. Het personage is wel al iets ouder, want Ian Fleming bedacht Bond al in 1953. De eerste film was ‘Dr. No’, waarin Sean Connery als eerste Bond-acteur naast de eerste Bond-girl Ursula Andress acteerde. Die laatste is volgens velen vijftig jaar later nog steeds de ultieme Bond-girl, ook al zou ik die niet zelf in mijn Top 5 Bond-films willen zetten.

En gezien we binnenkort verwend zullen worden met alweer een nieuwe 007 film, krijgen jullie hier al het nieuwe thema-lied beluisteren van Skyfall (2012), gebracht door Adele, die ook al muziek schreef voor I Am Number Four (2011). Ik vind het in ieder geval al een geslaagd nummer, ook al komt Adele soms mijn oren uit. Dit is alles wat een thema-lied moeten hebben, elegant, krachtig en alles met een hint naar James Bond. Hier is de link naar de song.

2 Comments

  1. laurent

    ook al gaat de film anders zijn dan de vorige Bond-films, lijkt deze song toch best passen in het rijtje van de Bondnummers. Niet mis, maar ook niet waauw.

    Reply
  2. bram

    Klinkt wel goed, typisch Bond materiaal.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *