The Wolverine trailer goes Batman style

We krijgen binnenkort een nieuwe Wolverine film. The Wolverine (2013) wordt het vervolg op X-Men Origins: Wolverine (2009), gebaseerd op de comic van Frank Miller. Deze keer heeft Marvel James Mangold (3:10 to Yuma, Walk the Line, Identity) kunnen strikken als regisseur, want een heel interessante keuze kan zijn.

The Wolverine 3D animated picture

Ik had gehoopt dat het uiteindelijk Darren Aronofsky zou worden maar Mangold is zeker geel slechte tweede keuze, zeker wanneer je vergeet dat hij ook verantwoordelijk was voor die stinker Knight and Day (2010). De trailer ziet er wel heel Christopher Nolan-achtig uit. Hopelijk gaan ze nu niet dezelfde toer op qua sfeer zoals de Batman trilogie. We zijn in ieder geval ver van de X-Men wereld die Bryan Singer heeft geschapen. De premisse ruikt trouwens enorm naar die van de League of Shadows, de orde die Batman heeft opgeleid.

Korte inhoud: ‘The Wolverine’ is het vervolg op X-Men 3: The Last Stand, met Logan de zich als de eeuwige krijger en buitenstaander doorheen Japan reist. Daar zal het staal van een samoerai botsen met het ‘adamantium’ van Logans klauwen, wanneer deze laatste het moet opnemen tegen een mysterieuze figuur uit zijn verleden in een epische strijd die hem voorgoed zal veranderen.

Veel is er dus nog niet bekend, wel dat Wolverine naar Japan reist om er opgeleid te worden door een samoerai. Ook al is het een sequel, wordt de film ook gezien als een stand-alone-film, vandaar de titel zonder cijfer. In de hoofdrol zien we opnieuw Hugh Jackman waarvan we eerder al een indrukwekkende afbeelding kregen met zijn gespierde torso. Op de nieuwe poster lijken zijn afgetrainde lichaam wel iets meer realistisch. Scenaristen van dienst zijn Mark Bomback (Unstoppable, Total Recall remake, Live Free or Die Hard) en Christopher McQuarrie (Valkyrie, The Usual Suspects)

Ik was eigenlijk wel teleurgesteld door de eerste film. De backstory viel nog wel mee, maar nadien zakte het verhaal in mekaar als een pudding. De rol van Liev Schreiber viel nog wel mee, maar de interacties tussen beiden werkten niet. Gavin Hood was gewoon veel te zwak als regisseur voor een dergelijke 150 miljoen dollar film in goede banen te leiden. De gevecht-scènes waren zowaar nog slechter in beeld gebracht dan The Bourne Supremacy (2004). Ook de kwaliteit van de speciale effecten was gewoon ondermaats, om nog maar te zwijgen van het zwakke scenario die van het ene genre in het andere sprong. Aan Jackman had ik niets op aan te merken. Hij IS en blijft Wolverine.

De casting bestaat uit een pak Aziaten, waaronder Hiroyuki Sanada die we nog kennen van The Last Samurai. Ook de Russische Svetlana Khodchenkova en de halve alien Rila Fukushima. Ook Famke Janssen is terug als Jean Grey! De film zou op 24 juli 2013 bij ons in de zalen moeten draaien.


*** The Wolverine trailer ***

***Related Post***
24/07/2013: The Wolverine review

2 Comments

  1. micha

    Jeeeez die kerel ziet er strak uit! Is dat photoshop?! Vorige origin film vond ik nog wel te doen, hopelijk leren ze uit hun fouten en doen ze met deze sequel beter. Met het personage kan je in ieder geval alle kanten uit.

    Reply
  2. Blackmoon

    Dat gespierde lichaam van Hugh Jackman is wel te smaken. Hopelijk varen ze een eigen koers en spelen ze geen leentjebuur met de Nolan-batman films.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *