Ghostbusters III script goedgekeurd

Het is niet de eerste keer dat we berichten opvangen van een mogelijke Ghostbusters III (20??), maar nu lijkt het project in een stroomversnelling te komen. Tenminste als we Dan Aykroyd mogen geloven.


ghostbusters,ghostbusters 3,Dan Aykroyd,bill murray

Zoals eerder bekend zal het een film worden zonder Bill Murray. De producers van de franchise zouden een overeenstemming hebben bereikt over een eerste script. In het verleden kon de film geblokkeerd worden door Murray aangezien deze producentrechten had. Hij kon daarmee een veto uitspreken over de beslissing de film te gaan maken. Maar nu Murray een aantal keer geweigerd heeft betrokken te zijn bij de voorbereidingen, treedt volgens Aykroyd een clausule in zijn contract in werking, waardoor Aykroyd de goedkeuring van Murray niet meer nodig heeft.

Een Metro-journalist wou eens weten van Aykroyd hoe het nu zit met de nieuwe Ghostbusters film. De acteur zei het volgende: “Ik kan je vertellen dat hij niet mee gaat doen. (…) Het is spijtig, maar het is tijd om het door te geven aan de volgende generatie. Ghostbusters 3 kan een succesvolle film worden zonder Bill. Natuurlijk heeft het mijn voorkeur als hij wel mee doet, maar op dit punt lijkt het er op dat hij niet wil en wij moeten ook doorgaan. Het is tijd om een derde deel te maken.”


ghostbusters,ghostbusters 3,dan aykroyd,bill murrayghostbusters,ghostbusters 3,dan aykroyd,bill murray
ghostbusters,ghostbusters 3,dan aykroyd,bill murrayghostbusters,ghostbusters 3,dan aykroyd,bill murray
© Sony Pictures Home Entertainment

Je kunt je natuurlijk afvragen wie er zit te wachten op een 3de film, laat staan een threequel zonder de hoofd-acteur die voor de meeste comic relief zorgde. Het heeft er alle schijn van dat de studio toch nog eens dat gouden haantje wil inzetten, al dan niet met Bill Murray. Dan Aykroyd doet me in ieder geval een beetje denken aan Sigourney Weaver (tevens ook een oud Ghostbusters acrice) die ook kost wat kost een 5de Alien film wou. Uiteindelijk hebben ze geopteerd voor een prequel/reboot zonder de actrice, en dat zouden ze misschien ook beter doen met deze franchise. Begin gewoon opnieuw met nieuwe acteurs! Hier is mijn suggestie: Will Ferrell (Dr. Raymond Stantz ), Vince Vaughn (Dr. Peter Venkman), Ed Helms (Dr. Egon Spengler). In dit geval zou ik het misschien nog wel eens overwegen om naar de film te gaan. Maar een nieuwe Ghostbusters film zonder Bill Murray, ik zie het nut er niet van in.

***Related Posts***
09/04/2009: Sony wil een Ghostbusters 3
09/09/2008: Ghostbusters 3 met oorspronkelijke cast?
07/11/2005: Iemand interesse in Ghostbusters 3?

3 Comments

 1. Bennett

  Ze zouden beter gewoon een volledig nieuwe cast nemen en de franchise volledig rebooten in plaats van een sequel te forceren.

  Reply
 2. Joris

  Wat een belachelijk project. Bijna zo absurd als Arnold Schwarznegger’s Triplets

  Reply
 3. Feli

  Toch liever een film met de origineel cast die met een nieuw team beginnen, bijvoorbeeld hun kinderen dan een reboot met nieuwe acteurs. (en al zeker niet met Vince Vaughn of Will Ferrell, die passen niet in een ghostbusters film). Al is het wel heel jammer dat Bill niet zou meedoen.
  Eerlijk gezegd denk ik dat een derde film alleen maar afbreuk kan doen aan de eerste 2.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *