Machete Kills explosieve trailer !

Ook al was de exploitation prent Machete (2010) niet meteen een film van het niveau van een Sin City, het verviervoudigde zijn productiebudget en Robert Rodriguez leek er plezier mee te hebben. De film viel ondermeer op door zijn charismatische casting, en voor de sequel Machete Kills (2013) wil de regisseur van Desperado en From Dusk Till Dawn nogmaals imponeren met ronkende namen.

De eerste in het rijtje is pop-idool Lady Gaga, die meteen ook haar debuut maakt in de filmwereld. Daarnaast is er ook de Spy Kids actrice Alexa Vega, de Drive Angry babe Amber Heard, de Colombiaanse schone Sofia Vergara, de verloren zoon Mel Gibson, de muze van Rodriguez Jessica Alba, Sucker Punch actrice Vanessa Hudgens, de altijd verrassende Charlie Sheen, de Fast & Furious babe Michelle Rodriguez, de ooit zo populaire Cuba Gooding Jr., meester Escalante Edward James Olmos en de vaste waarde William Sadler. En er zou nog een grote naam zijn, maar deze wordt nog niet bekend gemaakt. Dit is tevens één van die weinige films waar de neven-acteurs belangrijker zijn dan de hoofdacteur.


machete,machete kills,robert rodriguez,lady gaga,alexa vega,amber heard,sofia vergara,mel gibson,jessica alba,vanessa hudgens,charlie sheen,cuba gooding jr,michelle rodriguez,edward james olmos,william sadler,danny trejo,exploitationmachete,machete kills,robert rodriguez,lady gaga,alexa vega,amber heard,sofia vergara,mel gibson,jessica alba,vanessa hudgens,charlie sheen,cuba gooding jr,michelle rodriguez,edward james olmos,william sadler,danny trejo,exploitationmachete,machete kills,robert rodriguez,lady gaga,alexa vega,amber heard,sofia vergara,mel gibson,jessica alba,vanessa hudgens,charlie sheen,cuba gooding jr,michelle rodriguez,edward james olmos,william sadler,danny trejo,exploitationmachete,machete kills,robert rodriguez,lady gaga,alexa vega,amber heard,sofia vergara,mel gibson,jessica alba,vanessa hudgens,charlie sheen,cuba gooding jr,michelle rodriguez,edward james olmos,william sadler,danny trejo,exploitation

Korte inhoud: In dit vervolg wordt Machete (Danny Trejo) gerekruteerd door de Amerikaanse overheid voor een missie die onmogelijk is voor elke gewone sterveling. Machete moet zijn weg door Mexico vechten om het gestoorde hoofd van een drugskartel en een excentrieke wapenhandelaar aan te pakken. Vooral die laatste is daarbij belangrijk, want de wapenhandelaar wil met behulp van een wapen in de ruimte een wereldoorlog ontketenen. Aan Machete de taak om een leger van Mexicanen aan te pakken en een plan voor wereldwijde anarchie tegen te houden.

Nu Lady Gaga op de affiche pronkt zou ik denken dat de makers zich klaarstomen voor een stormloop van fans. Ik vermoed niet dat de producenten zich zorgen moeten maken over de box-office, ook al zal deze prent R-rated zijn. Opmerkelijk is dat er GEEN Lady Gaga muziek in deze sequel steekt (of daar lijkt men toch van uit te gaan). De zangeres werd dus gecontacteerd voor haar acteerwerk… eu, of uitstraling en niet omwille van haar stembanden. Of ze kan acteren valt nog af te wachten, hoewel ze al wat ervaring had in diverse videoclips. Gaga speelt de rol van femme fatale La Chameleón. Laten we hopen dat Rodriguez niet vervalt in de camp. In ieder geval heb ik wel het gevoel dat ze het beter zal doen dat pakweg Madonna of Jessica Simpson. Jullie zien, ik leg de lat wel heel erg laag.

Rodriguez is een regisseur die het voornamelijk moet hebben van zijn stoere actie. Rodriguez’ grootste zwakte is echter zijn acteursregie. Bijgevolg doet hij vaak beroep op acteurs die zichzelf kunnen regisseren of neemt hij een co-regisseur onder de arm (de eerste Machete was tevens ook al co-regie). Maar wanneer hij de klus alleen moet klaren en de acteur in kwestie geen al te groot dramatisch vermogen heeft, dan moet je het vaak stellen met troosteloze vertolkingen. Een tweede probleem is zijn gebrek aan timing, merk je vaak in act II waar het verhaal begint te slenteren. Anderzijds maakt dit wel deel uit van zijn filmstijl en dus van de charme van de cineast (I guess…). Machete Kills komt bij ons uit op 13 september 2013.


*** Machete Kills trailer #1 ***

***Related Post***
12/10/2010: Machete filmbespreking
07/08/2009: Machete’s opmerkelijke casting
24/01/2009: Rodriguez maakt Machete

2 Comments

 1. Laurent M.

  Rodriguez is niet meer geloofwaardig als filmmaker. De laatste jaren stelt hij zich tevreden met gimmicks, green key en stunt-castings. Machete heeft evenveel weg van een 70’ties exploitation film als de ‘Battleship’ film iets van doen heeft met het boardgame. Het is allemaal mooie schijn zonder substantie. Herbekijk ‘El Mariachi’, en zie wat hij deed met weinig geld, geen speciale effecten, en met een cast bestaande uit vrienden en collega’s. Het was en is nog steeds een van de meest treffende actiefilms ooit gemaakt. Daar leek het erop dat hij wist waar hij mee bezig was. Maar na Desperado koos hij voor de pulp met ‘Spy Kids’. Zelfs kinderen vinden die films LAME! Sharkboy en Lava-girl? WTF?
  Met zijn kortfilm ‘Four Rooms’ leek hij opnieuw naar zijn roots te gaan, maar het was slechts rook. Iemand moet naar hem toestappen en zeggen: “Genoeg met die speciale effecten, die retro bullshit, de money making sequels en die monster budgetten! Vertel me eens een verhaal die de kijker kan boeien. Wees eens een keertje creatief!”

  Reply
 2. Baladur

  Als ik mocht kiezen tussen El Mariachi en Desperado, dan kies ik zonder verpinken de tweede. Is op zoveel vlakken een betere film: fotografie, acteurs en acteerwerk, verhaal, muziek,… Voor mij nog steeds de beste film van Rodriguez. Sin City is gewoon een carbon-copy van de strip zonder meer.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *