Battleship heeft nieuwe posters

En hier is dan de trailer van Battleship (2012), de nieuwe prent van Peter Berg (The Kingdom, Hancock). Veel van Rihanna zien we niet in de trailer, laat staan enige referenties naar het boardgame waar de film zijn mosterd haalde.

battleship,peter berg,liam neeson,alexander skarsgard,rihanna,armageddon,pearl harbour,transformers,monopoly,boardgame,cluedo

Nu ja, een boardgame op zich heeft geen plot. Battleship is een spel waar je de schepen en duikboten van je tegenstander moet kelderen, door blindelings torpedo’s te lanceren via letter/cijfer coördinaten: “D-4 … Hit! “. Ik veronderstel dat we iets van dit principe wel zullen terugvinden in de film, maar het is toch een vrij “origineel” verhaal die werd geschreven, die op het eerste gezicht een soort mix is van Armageddon, Pearl Harbour en Transformers. Het productiebudget van de film bedraagt 200 miljoen dollar, wat toch wel een smak geld is. Zelfs voor een Hollywoodfilm. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen voor deze actie-science-fiction film.

Ik vraag me toch wel af of al dat geld wel nodig was. Oh ja, de cgi van de ruimtewezen moest overtuigend zijn, maar 200 miljoen is toch wel buitensporig veel. Zeker met een cast waar Liam Neeson en Alexander Skarsgård de enige twee namen zijn die je als producent iets meer zou kunnen uitbetalen (tussen 5 en 10 miljoen dollar) dan een gewone Hollywood-acteur, dan pakweg een Brooklyn Decker, Taylor Kitsch, Reila Aphrodite of Josh Pence.

Korte inhoud: De film vertelt het verhaal van een internationale zeevloot die betrokken raakt in een zeer dynamische en intense strijd tegen een aliënras gekend als “The Regents”. De aliens komen naar de planeet Aarde om een krachtbron in de oceaan te bouwen. Tijdens hun bezoek komen ze in contact met een zeevloot. Wat volgt is een verhaal dat zowel uit het perspectief van de aliens als uit dat van de mens verteld wordt.

Game-adaptaties waren al tricky, mede door het feit dat de verhaallijnen vrij basic waren, maar bij boardgames heb je zelfs geen verhaal. Het zou dus wel kunnen dat we met deze film een nieuw dieptepunt hebben bereikt. Ik kan begrijpen dat er een filmadaptatie kwam van Cluedo, maar wat in hemelsnaam doe je met een boardgame zoals Battleship?


battleship,peter berg,josh pence,reila aphrodite,taylor kitsch,brooklyn decker,liam neeson,alexander skarsgard,rihanna,armageddon,pearl harbour,transformers,monopoly,boardgame,cluedobattleship,peter berg,josh pence,reila aphrodite,taylor kitsch,brooklyn decker,liam neeson,alexander skarsgard,rihanna,armageddon,pearl harbour,transformers,monopoly,boardgame,cluedobattleship,peter berg,josh pence,reila aphrodite,taylor kitsch,brooklyn decker,liam neeson,alexander skarsgard,rihanna,armageddon,pearl harbour,transformers,monopoly,boardgame,cluedobattleship,peter berg,josh pence,reila aphrodite,taylor kitsch,brooklyn decker,liam neeson,alexander skarsgard,rihanna,armageddon,pearl harbour,transformers,monopoly,boardgame,cluedo

battleship,peter berg,liam neeson,alexander skarsgard,rihanna,armageddon,pearl harbour,transformers,monopoly,boardgame,cluedobattleship,Brooklyn Decker,peter berg,liam neeson,alexander skarsgard,rihanna,armageddon,pearl harbour,transformers,monopoly,boardgame,cluedobattleship,peter berg,liam neeson,alexander skarsgard,rihanna,armageddon,pearl harbour,transformers,monopoly,boardgame,cluedo
battleship,peter berg,liam neeson,alexander skarsgard,rihanna,armageddon,pearl harbour,transformers,monopoly,boardgame,cluedobattleship,peter berg,liam neeson,alexander skarsgard,rihanna,armageddon,pearl harbour,transformers,monopoly,boardgame,cluedobattleship,peter berg,liam neeson,alexander skarsgard,rihanna,armageddon,pearl harbour,transformers,monopoly,boardgame,cluedo
© Universal Pictures Home Entertainment

Wat is het volgende, Monopoly? (een idee dat trouwens al te horen was) Marcel Vingerhoed moet zijn huizen verkopen omdat hij plots via de post een Algemeen Fondskaart heeft gekregen die hem beval om alles te herstellen. Tot over zijn oren in de schulden moet hij uiteindelijk naar de gevangenis, maar hoeft er niet te blijven omdat hij in bezit is van een ‘verlaat de gevangenis zonder betalen’-certificaat. Een mooie film zal het worden. Battleship zou vanaf 18 april 2012 in de zalen moeten draaien.

***Related Post***
08/08/2012: Battleship filmbespreking
01/05/2012: Rihanna pakt een tweede filmrol
10/04/2011: Brooklyn Decker high quality pics
11/09/2010: Rihanna high quality pics

4 Comments

 1. Kenneth

  Ze zijn zelfs een film aan het maken gebaseerd op ‘Angry Birds’, dat lijkt me nog erger. Maar je hebt wel een punt dat dit 200 miljoen $ down the drain lijkt. De teaser oogt verschrikkelijk … .

  Reply
 2. micha

  Dit oorlogsschip zie ik zinken tijdens zijn release. Ik snap trouwens niet wat Liam Neeson in deze film komt doen, heeft hij geld nodig??
  En waarom klinken en zien alienschepen er altijd hetzelfde uit?!?

  Reply
 3. govert

  ach met de huidige huizen markt in de states lijkt mij monopoly toch een aardige comedy

  Reply
 4. Sanem

  op het einde van de dag verkoopt cgi, ongeacht acteerprestaties of het verhaal, dat heeft Transformers wel bewezen
  je moet ook de propanda-rol van Hollywood niet onderschatten, het Amerikaanse militair-industriële complex gebruikt dat regelmatig
  de US Navy lijkt me hier de grootste investeerder: tijdens de vorige Transformer films kwamen ze wat weinig in beeld, het waren vooral het leger en de luchtmacht die de strijd aangingen
  een strijd om energiebronnen in de Pacific is zo actueel als maar kan zijn, temeer omdat de USN moeite heeft om haar budgetten te verdedigen, en dit een prima gelegenheid is om haar nieuwe, over budget LCS schip en super dure vliegdekschepen in een mooi spotlicht te zetten

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *