De Chronicle filmquiz

Het jaar 2012 zal bekend staan als het jaar van de superhero blockbusters (The Avengers, The Dark Knight Rises, The Amazing Spider-Man), en de Blu-ray/dvd release van Chronicle (2012) kon eigenlijk niet beter vallen. Geen superhelden in deze film, wel teenagers met superpowers. De film beantwoordt de vraag die elke teenager zich ooit al eens heeft afgevraagd: “Wat zou ik doen mocht ik beschikken over superkrachten? ” En Chronicle stelde zich niet tevreden met een simpel found-footage plot, maar bracht een intrigerende genre film die gedreven werd door karakterontwikkeling. Een must-see film!

Korte inhoud: Drie doodnormale middelbare scholieren (Michael B. Jordan, Dane DeHaan, Alex Russell) doen een ongelooflijke ontdekking. Ze vinden in het bos een mysterieuze substantie waar ze aan bloot gesteld worden en waardoor ze superkrachten ontwikkelen. Als ze leren om de superkrachten onder controle te houden en ze te gebruiken in hun voordeel, beginnen hun levens uit de hand te lopen en hun duistere kanten naar boven te komen.


Chronicle

Chronicle ligt op 18 juli 2012 in de winkel, maar jullie kunnen al vroeger een exemplaartje winnen via de nieuwe filmquiz, met de steun van 20th Century Fox Home Entertainment. In de prijzenpot steken 2 Blu-rays en 2 DVD’s van Chronicle. Om één van deze exemplaren te winnen stuur je een mailtje naar filmblog[a]gmail.com met zoveel mogelijk correcte filmtitels alsook een antwoord op de schiftingsvraag. Vermeld hierbij jullie naam, voornaam, officiële adres en laat ons weten of jullie fan van De FilmBlog zijn (optioneel: kan je ook vermelden of je een Blu-ray of DVD wenst). Jullie persoonlijke adresgegevens zullen niet publiek gemaakt worden of verzonden aan derden voor commerciële doeleinden.


chronicle,wedstrijdchronicle,wedstrijd

Opgelet! Jullie antwoorden moeten verstuurd worden ten laatste op zondag 15 juli 2012. Jullie eerste email telt. Antwoorden ingestuurd na de deadline, of antwoorden zonder adres of zonder antwoord op de schiftingsvraag, worden niet meer in rekening genomen. Wanneer ik ook maar het minste vermoeden heb van samenwerkende vennootschappen, copy-paste mailtjes of andere oneerlijke praktijken, behoud ik mij het recht voor om de inzendingen te verwijderen. Slechts één email per persoon/familie/adres. Elk correct antwoord levert één punt op. In geval van ex aequo zal de winnaar bepaald worden aan de hand van de schiftingsvraag. Succes !

 

[ Zoek de FilmTitels ]

 

filmquiz01.jpg

filmquiz02.jpg

filmquiz03.jpg

filmquiz04.jpg

filmquiz05.jpg

filmquiz06.jpg

filmquiz07.jpg

filmquiz08.jpg

filmquiz09.jpg

filmquiz10.jpg

 

[ Geef een antwoord op de Schiftingsvraag ]

 

Schiftingsvraag: Hoeveel minuten hebben we aan deze quiz gewerkt?