Rob Zombie mikt op brutale ijshockey film Broad Street Bullies

Horror-regisseur Rob Zombie (House of 1000 Corpses, Halloween) gooit het over een andere boeg, nadat zijn Halloween II (2009) zowat door de meeste fans werd verworpen. Deze keer maakt hij zich klaar voor een gewelddadige ijshockey film, genaamd Broad Street Bullies, die hij tevens zelf zal schrijven.

Broad Street Bullies,rob zombie,halloween,halloween 2,House of 1000 Corpses,Youngblood,Slap Shot,Sheri Moon Zombie,Jeff Daniel Phillips,Ken Foree,The Lords of Salem

De film handelt over de keiharde Philadelphia Flyers die in de jaren 70 terreur zaaiden op het ijs. Volgens het magazine Deadline belooft de film voldoende bloed en geweld. In een belangrijke wedstrijd in 1976 tegen het onoverwinnelijk team van de Sovjet-Unie werden de Russische spelers, stuk voor stuk afkomstig uit het Rode Leger, zo hard aangepakt dat ze al na enkele minuten van het ijs wilden. Pas toen gedreigd werd met salarisinhouding besloten ze schoorvoetend de wedstrijd af te maken, die overigens door de Flyers met 4-1 werd gewonnen.

De Broad Street Bullies, die hun bijnaam dankten aan hun stadion aan de Broad Street, bevatten echter ook genoeg talent en kwaliteit. Het team won de felbegeerde Stanley Cup in 1973-1974 en het daaropvolgende seizoen. Over het team werd in 2010 al een documentaire gemaakt voor de Amerikaanse zender HBO, tevens getiteld Broad Street Bullies (2010).

Het is echter niet de eerste ijshockeyfilm, zo was er de teenage prent Youngblood (1986) met Rob Lowe en Patrick Swayze, maar de beste ijshockeyprent is wat mij betreft Slap Shot (1977) van George Roy Hill met Paul Newman en de al even brutale fictieve Hanson Brothers. Maar gezien de reputatie van Rob Zombie denk ik dat we de eerste echt brutale hockeyfilm zullen krijgen.

Ondertussen is de regisseur bezig met de afwerking van de low budget heksen-prent The Lords of Salem (2012) (1.5 miljoen dollar). De film vertelt het verhaal van Heidi (Sheri Moon Zombie), een blonde rock chick, die DJ is bij een lokaal radiostation. Ze vormt samen met Herman Whitey Salvador (Jeff Daniel Phillips) en Herman Jackson (Ken Foree) het ‘Big H Radio Team’. Dan ontvangt ze een houten doos met een vinylplaat met de tekst “een geschenk van de Lords”. Wanneer ze de plaat afspeelt, speelt deze achteruit en ervaart ze flashbacks van een traumatisch verleden. Wanneer Whitey de plaat draait speelt deze vooruit en wordt het een enorme hit bij de luisteraars. Dan ontvangen ze een nieuwe houten doos van de Lords met vrijkaartjes, posters en opnames van een optreden in Salem. Al snel komen ze erachter dat het geen rockspektakel is: de heren van Salem keren terug en willen bloed…

1 Comment

  1. Gilles

    Neemt dus even een break van het horrorgenre, en dan kiest hij voor de hockey-masker. Make sense 🙂

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *