Resident Evil: Retribution gloednieuwe trailer

En tot spijt van wie het benijdt heeft Paul W.S. Anderson een nieuwe Resident Evil film klaar, Resident Evil: Retribution (2012). Een film die hij zowel heeft geschreven als ook nog eens produceert.

 Resident Evil: Retribution

Zijn vorige treinongeluk dateert van 2 jaar geleden met Resident Evil: Afterlife (2010), en tussendoor heeft hij zelfs nog tijd gemaakt om met vrouwlief Milla Jovovich nog The Three Musketeers (2011) te verkrachten met 3D-cgi. Il faut le faire.

Korte inhoud: Het dodelijke T-Virus van de Umbrella Corporatie blijft de aarde teisteren en transformeert de wereldbevolking in vleesetende zombies. De laatste hoop voor het menselijk ras is Alice (Milla Jovovich). Zonder veilige plek blijft Alice jagen op de verantwoordelijke van de uitbraak, wat haar in Tokio, New York, Washington en Moskou brengt. Samen met een groep geallieerde en vertrouwde vrienden moet ze zich een weg uit de vijandelijke wereld zien te vechten.

De eerste films vielen nog wel mee, maar tegenwoordig zijn ze van hetzelfde niveau als de Saw vehikels. Elk excuus is goed om de franchise uit te melken. Dat een regisseur als Paul W.S. Anderson nog steeds films kan maken is onbegrijpelijk. Tenminste als je afgaat op de inhoudelijke kwaliteit van deze afkooksels. Maar het zijn de cijfers die het doen in Hollywood. Ook al is je film een ware puinhoop, als je een recette kan maken van bijna 300 miljoen dollar (cf. Resident Evil: Afterlife) dan mag je er zeker van zijn dat hij met open armen wordt ontvangen. Wat maakt het de geldschieters uit dat bij elke nieuwe sequel het niveau een paar trappen omlaag dondert. Zolang de film maar voldoende opbrengt en de fanbase hun portie fast food zombie actie binnen krijgen.

Wie had ooit kunnen denken dat deze game-verfilming zo’n succes zou worden. Ik denk dat een groot stuk van het succes te danken is aan de aantrekkelijke casting van Alice, gespeeld door Milla Jovovich. Zij is niet alleen een knap snoetje, maar kan ook nog eens flink wat klappen uitdelen en ziet er behoorlijk stoer uit met haar wapens. Ik veronderstel dat pubers en onvolwassen adolescenten hier wel op kunnen kicken. Veel andere kwaliteiten kan je deze franchise toch niet toekennen. Of toch? In de casting zien we naast Milla ook nog twee andere schone meiden: Michelle Rodriguez en Sienna Guillory. Maar finaal zit niemand hier echt op te wachten. In de Resident Evil films ontbreekt het aan interessante karakters, een slim verhaal, one-liners (als het al moet) die grappig zijn, en creativiteit in de regie. Momenteel stellen de makers zich tevreden met 3D effecten, want ja, ook deze film werd met deze verwerpelijke techniek opgenomen.

Ik zou met deze dan ook de oproep willen doen om het geld dat jullie aan deze film willen hangen, eerder te geven aan een goed doel. Het maakt niet uit welk humanitair doel, maar je zal er veel meer van kunnen genieten dan aan deze prent. En neen, ik heb de film nog niet gezien en ben dat ook niet van plan. Ik heb mijn goed doel al uitgekozen en wacht geduldig op de reboot van de franchise met nieuw personeel voor en achter de camera. Voor de die hard fans wordt het wachten tot 26 september 2012 alvorens deze troep in de zalen komt.

1 Comment

  1. mathieu

    Ik ben afgehaakt na extinction. Normaal houd ik wel brain zombie films en tv-series, maar deze zijn gewoon van de pot gerukt met al hun visuele effecten die nergens op slaan.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *