Nieuwe Prometheus trailer toont net iets teveel

I am seriously underwhelmed bij het zien van de derde Prometheus (2012) trailer. Ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast was in het begin, maar nu er steeds meer beelden in de trailer worden onthuld, begin ik wat op mijn honger te zitten. Ik kreeg zelfs even de indruk dat we naar een B-science-fiction film aan het zien waren in plaats van een angstaanjagend en intrigerend Ridley Scott schouwspel.

prometheus,Noomi Rapace,ridley scott,Logan Marshall-Green,Charlize Theron,Michael Fassbender,alien

Korte inhoud: Een team van ontdekkingsreizigers gaat op een reis door het universum waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van het ontstaan van de mensheid. Hierdoor belanden ze in de gevaarlijkste uithoeken van het universum. Daar zullen ze een angstaanjagend gevecht moeten doorstaan om de toekomst van de mensheid te redden.

Uiteraard mag je niet al teveel belang hechten aan een trailer, maar toch kunnen ze een weerslag hebben. Hier zijn drie zaken die ik NIET goed vond: 1 Sommige acteurs lijken hier niet op hun plaats, te beginnen bij Logan Marshall-Green. Er is met hem een soort lichtheid die aan deze film wordt toegekend, die misschien niet meteen aangewezen is bij een film die met zijn R-rating een volwassen publiek wil benaderen. Maar ook de presentatie van Charlize Theron komt nogal houterig over. Oh ja, ze mag dan nog wel een product zijn van Peter Weyland, ik vond het niet werken. Zelfs Noomi Rapace en Michael Fassbender leken wat verloren in deze trailer.

2 Ofwel toon je weinig en laat je net genoeg zien om te teasen, ofwel vertel je een kort verhaal dat steek houdt en dat een publiek kan volgen. Proberen te teasen met een overdosis aan beeldmateriaal werkt alleen bij no-brainer actiefilms, maar werkt veel moeilijker bij science-fiction films. En de reden ligt voor de hand, het verhaal is hier van een cruciaal belang. Als je minutenlang beeldmateriaal toont waar de toeschouwer (al dan niet vertrouwd met de wereld van Alien of dat Prometheus een prequel is op Alien) geen snars van begrijpt, dan werkt dit afstotend in plaats van uitnodigend. Komt daar nog bij dat ze gaan spoilen en zaken laten zien die we eigenlijk liever niet wilden weten.

3 Na het zien van de trailer kan ik begrijpen dat veel mensen niet meteen verlangen om de film te zien. De originaliteit van de teaser trailers en de marketing-campagne steekt niet in deze trailer. Het lijkt een formule trailer die zijn inspiratie heeft gezocht in de trailers van recente Christopher Nolan films. En met die andere zomer blockbusters zal het geen evidente zaak zijn onvoldoende bezoekers te trekken.

Anderzijds wil ik gewoon dat deze film succes heeft. Ik vrees gewoon dat mijn verwachtingspatroon net een tikkeltje te hoog is. En hoe kan het ook anders na het Alien (1979) meesterwerk. Maar misschien kunnen ze beter deze trailer afvoeren en gewoon met hun teasers uitpakken.

***Related Posts***
17/02/2017: Alien: Covenant filmbespreking
02/03/2017: Hier de tweede Alien: Covenant trailer
28/11/2015: Fox schrapt De Blomkamp Alien 5 en Fantastic Four 2
22/02/2015: Komt de nieuwe Alien film na de gebeurtenissen uit Prometheus 2?
20/07/2012: Prometheus filmbespreking
11/11/2011: Aliens filmbespreking
17/01/2011: Alien prequels dood en begraven?
07/09/2010: Ridley Scott vertelt over Alien 1 & 2
25/04/2010: Ridley Scott wil 2 Alien prequels


*** Prometheus trailer #3

3 Comments

 1. Faysaul

  Dat is ook de reden waarom ik nog maar zelden naar trailers kijk. Tegenwoordig kan je niet genoeg beelden tonen, ook al verklap je hiermee de plotwendingen.
  Toch denk ik dat Prometheus een ijzersterke film zal worden. Heb vertrouwen in Ridley Scott, ook al ben ik het eens dat een aantal van die acteurs niet op hun plaats zitten.

  Reply
 2. Snuff

  Ik vind de posters ook naast de kwestie. Brengen voor mij de sfeer van de film niet goed over. Maar die film zal sowieso nooit goed genoeg zijn voor de fans.

  Reply
 3. BBB

  Laat maar komen, ik ben er klaar voor, binnen 4 miljard jaar botst andromeda met onze melkweg dus ik wil zeker die film gezien hebben tegen dan…

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *