Gangster Squad genoodzaakt om gevoelige scène te verwijderen

Een nieuwe gangster film zit er aan te komen, met een resem A-list acteurs. Gangster Squad (2012) is het antwoord op The Untouchables (1987). Het zal tevens niet de enige gangster film zijn die we binnenkort in de bios zullen aantreffen. Er zou een nieuwe Al Capone film in de maak zijn, genaamd Cicero (2012). Toch hebben de filmmakers van The Gangster Squad, een film die in september van dit jaar in première gaat, beslist om het scenario/montage nog wat aan te passen in het licht van het recente drama in Aurora (Colorado), waar een met rood haar geverfde gek het vuur opende op weerloze bioscoopgangers tijdens de première van The Dark Knight Rises.

Ongelukkig genoeg zou de film een scène bevatten waarin agenten met machinegeweren het vuur openen op een bioscoopzaal. Niet meteen een scène die je de eerste 2 jaar in een film wil zien. Producent Warner Bros trok afgelopen vrijdag, daags na de schietpartij waarbij 12 mensen stierven, al promo-materiaal voor de film terug. Zelfs de eindmontage van Gangster Squad zou veranderen en de scène in de bioscoop wordt schrapt. Daarvoor zouden mogelijk reshoots volgen, waarbij de releasedatum wellicht in extremis verschoven zal worden. Het zit niet mee voor Warner, want ze zijn tevens ook nog eens eigenaar van The Dark Knight Rises en hebben hun première-vieringen op veel plekken moeten aflassen. Ik zou wel eens willen weten welke miljoenen-schade ze aan dat zinloos geweld hebben geleden.


the gangster squad,the untouchables,boardwalk empire,sean penn,josh brolin,ryan gosling,zombieland,zombieland 2,mickey cohen,emma stone,nick nolte,michael pena,haley strode,robert patrick
© Warner Home Video

Korte inhoud: Los Angeles, 1949. De meedogenloze maffiakoning Mickey Cohen (Sean Penn) voert het bewind in de stad en verrijkt zich door de inkomsten uit drugs, wapens, prostitutie en – als het even kan – elke weddenschap die afgesloten wordt ten westen van Chicago. En hij doet dit alles dankzij de bescherming van niet alleen z’n eigen crew, maar ook van de politie en de politici die hij onder de duim houdt. Hij schrikt zelfs de moedigste en hardste politieagenten af, behalve een kleine geheime afdeling van de LAPD die, onder leiding van Sgt. John O’Mara (Josh Brolin) en Jerry Wooters (Ryan Gosling), hun krachten bundelen om Cohen neer te brengen.

Regisseur van dienst is Ruben Fleischer, die ons eerder het eigenzinnige Zombieland (2009) voorschotelde, en binnenkort zelfs zal uitpakken met Zombieland 2 (2013). Ik ben benieuwd hoe hij dit genre zal aanpakken, maar we hebben hier in ieder geval te maken met een onconventionele filmmaker. Vreemd genoeg vind ik de trailer niet meteen overtuigend (duurt te lang, te weinig momentums, iets te afgelikte fotografie,…), maar toch ben ik benieuwd naar deze prent.

Wie is Mickey Cohen? Het was een gangster uit Los Angeles die leefde van 1913 tot 1976, wat een vrij lang leven is voor een top-gangster. En net zoals zovele gangsters traden ze op de voorgrond tijdens de drooglegging (prohibition van 1919-1933). Cohen was eerst werkzaam in Chicago, waar hij Al Capone ontmoette. Hij vloog al snel de cel in na een uit de hand gelopen kaartspel waar een aantal gangsters het leven lieten. Cohen werd nadien door Meyer Lansky gestuurd naar Los Angeles, waar hij een machtig man werd. Maar zijn luidruchtige en gewelddadige aanpak beroerde heel wat gemoederen. Zijn handlanger was Johnny Stompanato, ook al een notoire gangster uit die periode.


The Gangster Squad,The Untouchables,boardwalk empire,Sean Penn,Josh Brolin,Ryan Gosling,Zombieland,Zombieland 2,Mickey Cohen,Emma Stone,Nick Nolte,michael pena,Haley Strode,Robert Patrick
© Warner Home Video

In de film zien we ook nog Emma Stone, Nick Nolte, Michael Peña, Haley Strode en Robert Patrick. Mocht de film floppen, zal het in ieder geval niet liggen aan de casting. Ik weet echter niet goed wie nu uiteindelijk het hoofdpersonage is, of dat we hier eerder te maken hebben met een soort mozaïekfilm.

Wat betreft Sean Penn, ik deze deze acteur liever in dergelijke rol dan in de recente This Must Be the Place (2011). Tevens ook tevreden dat het een R-rated film zal worden. Wie weet krijgen we ook nog eens een stomige R-rated scène te zien tussen Emma Stone en Ryan Gosling? Gezien het aanwezige bloot in primetime series zoals “Boardwalk Empire”, kan deze film toch niet onderdoen. Normaal had de film bij ons op 7 november 2012 moeten uitkomen, afwachten of het zo blijft.

Update 26/07/2012: Vandaag maakte Warner Bros bekend dat ze de première van Gangster Squad verschoven hebben van 7 september 2012 naar 11 januari 2013.


*** Gangster Squad trailer ***

6 Comments

 1. snuff

  Indrukwekkende cast! Ben wel benieuwd. En wat met die neus van Sean Penn ???
  Wel stom dat ze nu alles moeten aanpassen omwille van een zwakzinnige met een pistool.

  Reply
 2. Gilles

  Film zal toch niet veel soeps zijn. Waarom overigens die marathon van one-liners in de trailer?? Ziet er mij een beetje dom uit. En welke oen kwam om het idee om rap-muziek op deze 30’ties gangster film te plakken?? Het is duidelijk dat DIT geen twee L.A. Confidential zal worden :s

  Reply
 3. dominiek

  @Gilles: Voelt wel een beetje als een Brian De Palma film, eigenlijk. Het heeft iets over de top en sinister. Ruben Fleischer moet nog een gehele weg af leggen om nog maar aan de hielen van De Palma te komen, maar toch voel je waar de inspiratie vandaan kwam.

  Reply
 4. Tony T.

  Hadden ze niet beter de film voor een jaar uitgesteld? Had misschien heel wat minder gekost. Zoniet kunnen ze altijd een extended versie uitbrengen op blu-ray mét deleted scene.

  Reply
 5. Klaas

  The Dark Knight Rises heeft in ieder geval er niet om geleden want hadden zowat het beste openingsweekend van alle Batmanfilms. Maar het is inderdaad wel erg dat films hun scènes nu moeten schrappen omwille van een randdebiel. En telkens opnieuw kunnen ze in de VS het debat beginnen over de wapenwet die toelaat om oorlogswapens aan particulieren te verkopen.

  Reply
 6. Lena

  De film was erg mooi. En het is echt een film om aan te bevelen en zeker het bekijken waard.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *