Hitchcock biopic met Anthony Hopkins trailer !

Ik had er 4 jaar geleden al een bericht over geschreven dat er plannen waren voor een film rond de figuur van Alfred Hitchcock met Anthony Hopkins in de hoofdrol. Wel, Hitchcock (2013) zou op 6 februari van volgend jaar bij ons in de bioscoop moeten draaien.

alfred hitchcock,hitchcock,anthony hopkins,anthony perkins,hellen mirren,scarlett johansson,jessica biel,toni collette,kurtwood smith,danny huston,james darcy,psycho,fox searchlight,sacha gervasi,ryan murphy,ralph macchio

Regisseur Ryan Murphy werd vervangen door Sacha Gervasi, die met deze film zijn langspeelfilm debuut zal maken. Fox Searchlight heeft er ook goed aan gedaan hun veel te lange titel (Alfred Hitchcock and the Making of Psycho) te vervangen door het kort en krachtige Hitchcock. De film zal zich wel afspelen tijdens de shoot van Psycho (1960), en zich concentreren op zijn relatie met Alma Reville (Hellen Mirren) en zijn moeilijke relatie met Janet Leigh (Scarlett Johansson)

Ik vroeg me eerder af hoe de 75-jarige Anthony Hopkins zo’n 30kg zou bijkomen voor zijn rol en of hij niet wat te oud was. De film had 4 jaar geleden al gedraaid moeten worden, en dan nog. Hitchcock was 60 toen hij Psycho draaide. Maar goed, het resultaat is gewoon verbluffend. Niemand kan het talent van Hopkins ontkennen en als babyface DiCaprio de rol van de oude Howard Hughes kon spelen in The Aviator (2004), dan zal dat voor Hopkins ook wel weg kunnen geraken met het leeftijdsverschil. Scarlett zei onlangs ook nog het volgende in een interview: “Ik heb onlangs een aantal make-up testen gezien en alleen het zien van Anthony als Hitchcock is al gedenkwaardig.”

Johansson moet voor haar rol als Leigh in de douche kruipen voor de legendarische moordscène uit Psycho. We krijgen hiervan al een voorsmaakje in de trailer. Het leuke is dat we misschien eens zullen zien hoe er dat op de set aan toe ging tussen Hitchcock en Saul Bass die soms werd gezien als de regisseur van de douche-scène. De horrorfilm werd een van de bekendste films uit het oeuvre van Hitchcock. De productie van de film ging moeizaam omdat de Britse regisseur lange tijd de financiering niet rond kreeg.

In de film wordt de rol van de aan aids gestorven acteur Anthony Perkins vertolkt door James D’Arcy, Vera Miles wordt dan weer gespeeld door Jessica Biel. Daarnaast zien we ook nog Toni Collette, Kurtwood Smith en Danny Huston. Ralph Macchio (ja, die van The Karate Kid) speelt de rol van Joseph Stefano, de scenarist van Psycho. Als grote fan van Hitchcock sta ik te springen om deze prent te zien, nog meer dan de controversiële HBO serie The Girl (2012).


*** Hitchcock trailer ***

***Related Posts***
18/02/2012: Rebecca en Suspicion van Alfred Hitchock krijgen remake
22/02/2011: Vertigo filmbespreking
20/02/2011: The Birds filmbespreking
19/02/2011: Rear Window filmbespreking
03/11/2011: Psycho filmbespreking
26/10/2007: Alfred Hitchcock and the Making of Psycho

5 Comments

 1. Paul

  Denk ook wel dat we Anthony Hopkins niet mogen onderschatten. Misschien wat oud, maar ziet er nog steeds voldoende fit uit. Hopelijk trekken ze hem toch geen Eddie Murphy fat suit aan…

  Reply
 2. Blackmoon

  Ralph Macchio?? Damn, die gaat Mrs. Bates toch geen crane-kick geven, of wa?
  :))

  Reply
 3. Julie

  @Shifty: Woooo, die trekt er echt op! Make-up? Gewoon bijgekomen? Bangelijk gewoon.

  Reply
 4. johan

  De trailer is uit.
  Ik vind de make-up van Hopkins twijfelachtig. Het ene shot ziet het er erg goed uit, het andere shot is het Hopkins in een gek pak..

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *