Total Recall remake lijkt veelbelovend

We hebben er lang op zitten wachten maar hier is dan uiteindelijk de eerste teaser trailer van Total Recall (2012), de remake van de Paul Verhoeven versie naar een verhaal van Philip K. Dick.

total recall,colin farrell,arnold schwarzenegger,len wiseman,paul verhoeven,kate beckinsale,jessica biel,Bryan Cranston,Minority Report,philip k dick,Bill Nighy,ethan hawke,Kurt Wimmer,James Vanderbilt,Mark Bomback

Korte inhoud: Twee supernaties, Euromerica en New Shanghai, zijn in oorlog met elkaar voor de suprematie. Douglas Quaid (Colin Farrell), een fabriekswerker uit New Shanghai, begint te vermoeden dat hij een spion is, alleen weet hij niet aan welke zijde hij strijdt. Ondertussen plant Vilos Cohaagen (Bryan Cranston), de leider van Euromerica, onder het mom van de bescherming van z’n volk, een geheime aanval op New Shanghai.

Ik kan haast wachten om deze film op het witte doek te zien. Ook al ben ik geen grote fan van regisseur Len Wiseman, denk ik toch na het zien van de trailer, dat hij zichzelf heeft overtroffen. De beelden zien er geweldig uit en bij momenten heb je de indruk dat hij een geslaagde cocktail heeft gemaakt van Total Recall en Minority Report (2002). Ook de inbreng van Kate Beckinsale (de voor de hand liggende keuze gezien ze een relatie heeft met de regisseur) en Jessica Biel (mooiste lichaam in Hollywood) zit er boenk op, om nog maar te zwijgen van Bill Nighy en Ethan Hawke. En als de casting goed zit, dan is de helft van de film al geslaagd.

Het enige verschil wat zo meteen al opvalt is dat er geen sprake is van Mars. Mij hoor je niet klagen. Ik vond dat gehele ‘rode planeet’ gedoe maar aan de platte kant. Het verhaal speelt zich af in Londen. Voor de rest lijkt het wel op een ’total remake’. De scenaristen van dienst zijn Kurt Wimmer (Salt, The Recruit, Equilibrium), James Vanderbilt (Zodiac, Basic) en Mark Bomback (Live Free or Die Hard, Unstoppable). Mijn enige vrees is dat deze versie geen R-rating zal hebben maar een gekuiste PG-13 film zal worden. Het wordt afwachten voor wie deze film bestemd zal zijn. Mijn tweede vrees is de cgi. De scène waarin Farrell de stormtroopers één voor één uitschakelt ziet er wat fake uit. Hopelijk ligt dat aan de trailer.

De originele Total Recall was een leuke actieprent, maar een remake van deze film kon geen kwaad. Uiteraard zullen heel wat die hard fans niet opgezet zijn met de face-lift zonder Arnold Schwarzenegger, maar zij zullen niet kunnen ontkennen dat de trailer niet moet onderdoen voor de originele rollercoaster, en er zelf een aantal loopings aan weet toe te voegen. De film lijkt ook serieuzer te zijn dan het origineel. De remake komt op 8 augustus 2012 in onze zalen.


*** Total Recall HD trailer (1080p) ***

***Related Post***
03/08/2012: Total Recall (2012) review
29/07/2012: Total Recall (1990) review
15/07/2012: Total Recall trailer
27/02/2009: Total Recall krijgt mogelijk een “recall”

6 Comments

 1. celis

  Benieuwd wat het zal geven. Ben zelf geen grote bewonderaar van Paul Verhoeven’s Total Recall, maar deze trailer lijkt wel een leuke science fiction te worden. Misschien wel beter dan Prometheus??

  Reply
 2. Bart

  Ik vind dat het origineel de tand des tijds nog goed heeft doorstaan. Misschien niet de beste film van Verhoeven, maar toch wel één van zijn betere.

  Reply
 3. Faysaul

  Ziet er wel goed uit, maar zo zag de trailer van Live Free or Die Hard er ook goed uit en kijk wat voor onnozel treinongeluk dit was. Len Wiseman moet nog altijd zijn eerste goeie film maken dus blijf ik sceptisch.

  Reply
 4. johan

  Had er niet veel van verwacht, aangenaam verrast door de trailer.
  Enkel die eerste actiescene met de stormtroopers is jammer.
  Wederom een rolletje voor Bryan Cranston! die ik ook in mijn laatste 4 bioscoopfilms zag.

  Reply
 5. DeBuhmer

  @ Dave: “Het enige verschil wat zo meteen al opvalt is dat er geen sprake is van Mars. Ik mij hoor je niet klagen. Ik vond dat gehele ‘rode planeet’ gedoe maar aan de platte kant.”
  Total Recall is gebaseerd op de Montauk Chair en jumprooms (die o.a. naar Mars zouden kunnen transporteren aldus de speculatie in 1990) dit was allicht 1 van de belangrijkste parallellen die het verhaal geïnspireerd hebben. Jammer dat een dergelijke film “expert” dit niet realiseert en puur naar de entertainment waarde kijkt en naar hoe veel actie en scheldwoorden in de film zitten. Ik geef deze review een matige 4, omdat de intentie en inspiratie van de film totaal niet bekeken word, wat vele malen interessanter is (en een hogere entertainment waarde heeft)

  Reply
 6. stefaan

  @DeBuhmer : 1. Dit is geen review. 2. Het verhaal van Philip K. Dick waarop Total Recall is gebaseerd “We Can Remember It for You Wholesale” speelt zich niet af op Mars wél op aarde 3. eerst zeg je dat hij enkel naar de entertainment waarde kijkt, en je eindigt uw gepalaver met: één van de streefdoelen is het zoeken naar een hogere entertainment waarde. wtf 4. je zou misschien wat meer Philip K. Dick boeken lezen, dan zou je misschien wat minder -dt fouten maken.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.