Robocop remake met beter acteerwerk

Ik heb in 2005 reeds melding gemaakt van een Robocop Remake, maar nu lijkt Robocop (2013) er echt wel te komen. Regisseur van dienst wordt niet Paul Verhoeven maar wel José Padilha die indruk heeft gemaakt met zijn vurige Braziliaanse Elite Squad: The Enemy Within (2010).

robocop,paul verhoeven,peter weller,tom six,irvin kershner,elite squad,josé padilha

Korte inhoud: In het Detroit van de toekomst wordt er een grote robot gebouwd om de misdaad te bestrijden, waarmee het echter niet helemaal volgens plan gaat. Wanneer de agent Alex Murphy door een straatbende wordt vermoord wordt zijn lichaam gebruikt om een zogenaamde RoboCop te bouwen. RoboCop is een succesvol wapen tegen de misdaad, maar hij wordt een prooi voor de slechte Boddicker.

Het wordt geen remake à la Verhoeven, maar wel een versie die het accent zal leggen op het dramatische aspect van het verhaal, en bijgevolg ook op het acteerwerk. Hoofdrolspeler Joel Kinnaman zei tegen MTV het volgende: “Deze versie wordt veel beter qua acteren, dat geldt voor Alex Murphy en zeker ook voor RoboCop. Het is een veel grotere uitdaging” Wow, dat is nieuw. Meestal hoor je dat ze de film veel donkerder willen maken dan het origineel, maar het origineel was in dit geval al voldoende zwartgallig. Toch even bemerken dat Peter Weller verre van een slecht acteur was. Misschien een beetje pretentieus van Kinnaman om te beweren dat de remake beter acteerwerk zal bevatten. Het publiek zal daar wel over oordelen, eenmaal de film op het witte doek verschijnt.

“Die eerste film uit 1987 is mijn favoriet. Natuurlijk heeft Verhoeven een geheel eigen stijl, die hanteren wij niet. We gebruiken veel uit het origineel, maar geven er wel onze eigen draai aan. En ook deze versie bevat een grote dosis politieke satire.” voegde Kinnaman hier aan toe. Nu denk ik dat iedereen hem hierin kan volgen gezien de 2 sequels op de ballen trokken. Deze vervolgfilms werden ook niet geregisseerd door Verhoeven. Hoewel, de tweede film in beeld werd gezet door Irvin Kershner, die ons nog steeds de beste Star Wars film heeft bezorgt.

De eerste Robocop film heeft bijna een cultstatus bereikt, en terecht. Het is een heerlijke science-fiction mix met actie, thriller, horror en camp-elementen, met een politieke agenda die toch even blijft nazinderen. Het is extreem gewelddadig, maar op een slimme manier. We hebben hier niet te maken met exploitation à la Tom Six, maar met cinema van de bovenste plank. Dit waren tevens de gloriejaren van Paul Verhoeven. Ik ben in ieder geval benieuwd of de remake de bodycount van 30 zal breken…?

***Related Posts***
27/04/2014: RoboCop (2014) review
24/02/2014: De RoboCop remake krijgt dan toch een Belgische release!
10/11/2013: Tweede RoboCop trailer is iets meer overtuigend
10/09/2013: De eerste RoboCop 2014 trailer is om van te huilen
09/06/2013: Criminologen spreken zich uit over Sci-Fi thrillers
25/11/2012: Robocop heeft dan toch een zilveren outfit
17/09/2012: RoboCop in een banaal zwart GI Joe/Batman pak
31/08/2012: Michael Keaton in Robocop
15/06/2012: Matthias Schoenaerts weigert RoboCop rol
19/11/2005: RoboCop krijgt een remake

1 Comment

  1. Stef

    Kan best een goede film opleveren. Het acteerwerk uit het origineel past wel binnen de context van de film en de tijdsgeest, maar kan best een interessante film worden met iets meer aandacht voor de dramatische verwikkelingen. kijk er dus wel naar uit. Wat ik me nog levendig kan herinneren uit het origineel was de ‘villain’. Hopelijk maken ze er geen softie van.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *