Neighborhood Watch met Ben Stiller komt ongelegen

Sommige films vallen ongelegen, en dat kan zeker gezegd worden van Neighborhood Watch (2012) van regisseur Akiva Schaffer (Hot Rod). Vorige maand werd de 17-jarige Trayvon Martin door de 28-jarige buurtwacht George Zimmerman doodgeschoten in de stad Sanford. De zaak doet in de VS veel stof opwaaien, omdat Zimmerman blijkbaar niet wordt vervolgd.

Neighborhood Watch,ben stiller,Akiva Schaffer,hot rod,20th century fox,Vince Vaughn,Seth Rogen,Evan Goldberg,superbad,mr poppers penguins,Billy Crudup,Jared Stern,jonah hill

Meer nog, hij is nog steeds in het bezit van zijn wapen waarmee hij een ongewapende jongen neerknalde voor nog onbekende reden. Hij zegt dat de ongewapende Martin zich verdacht gedroeg en dat hij schoot uit zelfverdediging. Wat hij verstond onder “verdacht gedrag” was het dragen van een hoody. Ik heb er ook zo één. Nog een geluk dat de buurtwachters hier (1) ongewapend zijn en (2) meer verstand hebben.

Maar dit incident heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Twentieth Century Fox de promotie voor deze komedie heeft stilgelegd in de Verenigde Staten. De filmstudio vindt het materiaal over de melige film over buurtwachten te gevoelig na het dodelijke incident in Florida. In de komedie spelen Ben Stiller en Vince Vaughn vaders die zich verenigen in een buurtwacht. Uiteindelijk moeten ze tegen buitenaardse wezens vechten.

Korte inhoud: Een groep vrienden komen op het idee een burgerwacht te vormen in hun woonwijk om meer tijd met elkaar door te brengen en even aan het familieleven te kunnen ontsnappen. Echter, wanneer de groep een complot ontdekt dat de hele wereld bedreigt, zullen ze tot actie moeten overgaan.

Twentieth Century Fox benadrukt echter dat Neighborhood Watch geen enkel verband houdt met de tragische gebeurtenissen in Florida, en dat de studio zeer behoedzaam met de moordzaak omgaat. De film komt wel gewoon uit: aan de andere kant van de oceaan in juli en op 15 augustus 2012 in België.

Het script van de film is van de hand van Seth Rogen (Superbad), Evan Goldberg (Superbad) en Jared Stern (Mr. Popper’s Penguins), en naast de hoofdacteurs zien we ook nog een rol voor Jonah Hill en Billy Crudup. Met al dat aanwezig talent denk ik dat dit hoe dan ook een leuke komedie kan worden. De trailer is in ieder geval geslaagd.


*** Neighborhood Watch trailer ***

2 Comments

  1. Brechten

    Dit wordt huilen, man ! 😀

    Reply
  2. charlotte

    Loool !! Die wil ik zien. Love Dr. Dre !!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *