21 Jump Street heeft veel weg van 21 Dumb Street

Eind jaren 80 keken heel wat meisjes naar “21 Jump Street” en dat vooral om de nog jonge Johnny Depp en Richard Grieco. De tv-serie draaide rond een groep jonge agenten die door hun jonge uiterlijk undercover konden werken, om zo criminele jongeren aan te kunnen pakken die zich met drugs, racisme, homofobie, aids, alcohol of overspel bezig hielden. Elk probleem werd opgelost op het einde van elke aflevering, met daarbij een wijze les over wat dergelijke activiteiten kunnen veroorzaken.

21 jump street,jonah hill,channing tatum,Johnny Depp,Richard Grieco,Phil Lord,Chris Miller,Michael Bacall,Dave Franco,The Expendables 2

Nu is er een filmversie uitgebracht, die net zoals de Starsky & Hutch (2004) film, vooral het accent legt op de humor. Daarom is er dan ook niet geopteerd voor knappe acteurs, dan wel voor grappige figuren. 21 Jump Street (2012) is de eerste live-action langspeelfilm van Phil Lord en Chris Miller. Het verhaal werd geschreven door Jonah Hill en Michael Bacall die ook het scenario schreef.

Korte inhoud: Jenko (Channing Tatum) en Schmidt (Jonah Hill) zijn twee jonge agenten die een undercover opdracht krijgen om te infiltreren op de ‘Sagan High School’. De twee zijn inmiddels uiteraard ouder dan de studenten op de school, maar gelukkig zien ze er jong genoeg uit om voor ‘student’ door te kunnen. Voor deze opdracht moeten ze echter nog wel bij hun ouders thuis wonen, om niet teveel op te vallen. Eenmaal begonnen krijgt het duo al snel te maken met Eric, de ‘coolste gast van de school’, die zijn eigen drugshandel lijkt te runnen. Jenko en Schmidt moeten ervoor zorgen dat ze bevriend raken met Eric (Dave Franco) en dat hij ze in hun groep opneemt, zodat ze op het juiste moment hun slag kunnen slaan.

De trailer ziet er wel wat dom uit en niet alle grappen zijn om te lachen. Dat Channing Tatum geen Ben Stiller of Owen Wilson is, lijkt hier ook meteen bevestigd. Hij was al geen bijster goed acteur, en als komedie-acteur lijkt hij ook niet meteen te overtuigen. En terwijl een film als The Expendables 2 (2012) een PG-13 rating krijgt, hebben ze aan deze komedie een R-rating gegeven (…go figure.) De trailer duurt ook veel te lang. Je hebt de indruk dat ze alle besten grappen hebben willen samenvatten. Anderzijds heeft Jonah Hill talent voor komedie dus geef ik de film het voordeel van de twijfel. Maar voor zij die een echte reboot verwachten van 21 Jump Street, zullen zwaar teleurgesteld zijn. Dit lijkt eerder op 21 Dumb Street. De film komt op 20 juni 2012 in onze zalen.


*** 21 Jump Street trailer ***

1 Comment

  1. Pakman

    Trailer is wel grappig, heeft net ietw weg van Dumb & Dumber. Hopelijk hebben ze niet het beste voor de trailer behouden.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.