Rebecca en Suspicion van Alfred Hitchock krijgen remake

En er zijn nog meer Hitchcock films die een facelift zullen krijgen. DreamWorks heeft zijn oog laten vallen op Rebecca (1940) en Paramount heeft interesse om Suspicion (1941) een remake-beurt te geven.

Korte inhoud Rebecca: Een meisje van eenvoudige komaf trouwt met een gedistingeerde kasteelheer Maxim. Het huwelijksgeluk wordt echter gedwarsboomd door de herinnering aan Rebecca, de vorige vrouw van Maxim. Rebecca was, zo lijkt het, bij iedereen zeer geliefd. Ze kwam onder duistere omstandigheden om het leven, maar haar geest waart nog altijd rond en het meisje probeert wanhopig deze supervrouw te vervangen.


alfred hitchcock,suspicion,rebecca,dreamworks,paramount,the birds,Daphne Du Maurier,Eastern Promises,Steven Knight,Joan Fontaine,Veena Sudalfred hitchcock,suspicion,rebecca,dreamworks,paramount,the birds,Daphne Du Maurier,Eastern Promises,Steven Knight,Joan Fontaine,Veena Sud

Korte inhoud Suspicion: Lina McLaidlaw ontmoet Johnnie Aysgarth en wordt al snel verliefd op hem. Ze trouwen, maar het wordt Lina nooit duidelijk waar Johnnie zijn geld vandaan haalt. Omdat hij bovendien een vreemde interesse heeft voor vergiften, krijgt Lina haar bedenkingen over Johnnie’s karakter. Dan overlijdt een vriend en zakenpartner van Johnnie op mysterieuze wijze.

Rebecca is de eerste Amerikaanse filmproductie van Alfred Hitchcock, gebaseerd op de roman van Daphne Du Maurier die ook The Birds (1963) heeft geschreven. En ook al mocht Hitchcock fluiten naar zijn verdiende Oscar voor Beste Regie, werd Rebecca toch beloond met de Oscar voor Beste Film. Steven Knight, die eerder naam maakte als schrijver van Eastern Promises (2007), zal voor de nieuwe bewerking van Rebecca het script leveren.

Ook Suspicion werd genomineerd voor Beste Film, maar kon enkel maar de Oscar voor Beste Actrice verzilveren, die Joan Fontaine in ontvangst mocht nemen. Zij is tevens de enige actrice die voor een Hitchcock film een Oscar kreeg (begrijpen wie begrijpen kan). Het scenario voor de remake zou geschreven worden door Veena Sud, verantwoordelijk voor de tv-series The Killing en Cold Case.

Ondertussen zitten we nog steeds te wachten op Alfred Hitchcock and the Making of Psycho (2013) die al in 2008 had moeten uitkomen, een film over Hitchcock die vertolkt zou worden door Anthony Hopkins. De vrouw van Hitchcock zou gespeeld worden door Helen Mirren. De regie van de film wordt in goede banen geleid door Sacha Gervasi, de scenarist van Spielberg’s The Terminal. Hij zal met deze film zijn langspeelfilm debuut maken.

***Related Posts***
22/02/2011: Vertigo filmbespreking
20/02/2011: The Birds filmbespreking
19/02/2011: Rear Window filmbespreking
03/11/2011: Psycho filmbespreking
26/10/2007: Alfred Hitchcock and the Making of Psycho

1 Comment

  1. ruben

    Ze gingen ook Strangers on a Traon remaken, maar dat is er uiteindelijk nooit van gekomen. Ook The Birds remake lijkt nog niet voor meteen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *