Halle Berry zwemt tussen de haaien in Dark Tide

Het gaat niet goed met de carrière van Halle Berry, en dat begon allemaal nadat ze de Oscar won voor Monster’s Ball (2001). Nadien kreeg ze pardoes een Razzie Award voor Slechtste Actrice voor haar vertolking in Catwoman (2004). Ze was recent nog te zien in de slecht geregisseerde Frankie & Alice (2010) flop, en vorig jaar in de onvoorstelbaar zwakke New Year’s Eve (2011). Binnenkort is ze te zien in Dark Tide (2011), een zoveelste film over haaien.

dark tide,halle berry,catwoman,monsters ball,John Stockwell,blue crush,into the blue,video on demand,get the gringo,Ralph Brown,Olivier Martinez,Frankie & Alice,new years eve

Korte inhoud: De duikinstructrice Kate Mathieson (Halle Berry), die een bijna-doodervaring heeft gehad met een grote witte haai, keert terug naar de diepe wateren met een kleine groep marinebiologen en toeristen. De uitstap wordt echter problematisch wanneer ze schipbreuk lijden op een klein rotseilandje dat omgeven wordt door grote witte haaien en ze een manier moeten vinden om te ontsnappen.

De regisseur van deze film is John Stockwell, die verantwoordelijk is voor de beach-films Blue Crush (2002) en Into the Blue (2005). Niet meteen vehikels die voldoende vertrouwen scheppen dat de carrière van Berry met deze regisseur gered kan worden, maar ik vermoed dat Halle Berry in badpak (zoals de trailer al voldoende suggereert) geen complete flop kan worden…misschien wordt het wel zoiets als een cultklassieker (zo slecht dat het goed wordt…).

De film komt eerst uit op Video On Demand (VOD), en binnenkort zal de nieuwe Mel Gibson film Get the Gringo (2012) dezelfde toer opgaan. Meestal zijn het films die net niet slecht genoeg zijn voor straight-to-dvd, en waarbij de videokijker potentieel meer inkomsten kan genereren dan de bioscoop-bezoeker. Die laatste film zal zelfs geen bioscooprelease krijgen. Gibson en Berry hebben dit allemaal echter aan zichzelf te danken, met een opeenstapeling van weinig overtuigende films (of verbale uitspattingen). Anderzijds vraag ik me af of VOD niet op termijn de doodsteek zal zijn voor bioscopen, nu een bioscoop-uitstapje met z’n tweetjes, snel 22 – 45 euro kost. Volgens een artikel in Het Nieuwsblad heeft Kinepolis een kwart meer winst geboekt in 2011 in vergelijking met het jaar daarvoor, en dat met evenveel bezoekers. Ik moet hier geen tekening bij maken.

In de casting zien we niet veel bekende namen. Wel valt me Olivier Martinez (Unfaithful) en Ralph Brown op, maar daar blijft het bij. Hieronder vinden jullie de trailer.


*** Dark Tide trailer ***

2 Comments

  1. Baladur

    Halle Berry ‘is going to need a bigger boat’, wil ze haar carrière uit het slop halen. De trailer ruikt gewoon naar B-film materiaal en het plot is al zo doorleefd dat de mooie bikini shots inderdaad het enige is wat mijn interesse nog zou kunnen aanwakkeren.

    Reply
  2. Klaas

    Bwa, niet beter of slechter dan Open Water en dergelijke. Halle vind ik nog steeds een knappe actrice vinden, in beide betekenissen van het woord.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *