Nieuwe Bourne Legacy trailer

Na het zien van Jeremy Renner in The Hurt Locker (2008), The Town (2010), Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011) en de trailer van The Avengers (2012), heb ik er geen twijfel over dat hij zijn mannetje zal staan in de Jason Bourne spin-off, The Bourne Legacy (2012).

jason bourne,the bourne legacy,jeremy renner,Albert Finney,David Strathairn,Scott Glenn,Joan Allen,Rachel Weisz,Edward Norton,Oscar Isaac,Saul Bass,Tony Gilroy,The Bourne Ultimatum,The Bourne Supremacy,Duplicity,michael clayton,mission impossible 4,ghost protocol,Brad Bird,The Hurt Locker,the town,the avengers

En dit 4de deel van de Bourne franchise is geen reboot of prequel, maar wel degelijk een sequel met een nieuw karakter die hetzelfde programma heeft gevold als Jason Bourne. Bij gevolg krijgen we opnieuw te maken met Dr. Albert Hirsch (Albert Finney), Noah Vosen (David Strathairn), Ezra Kramer (Scott Glenn) en Pam Landy (Joan Allen) , naast nieuwe personages zoals Marta (Rachel Weisz), Byer (Edward Norton) en Nummer 3 (Oscar Isaac).

De trailer, die iets weg heeft van een Saul Bass montage, slaagt er in ieder geval in om onze interesse op te wekken. Het is Jason Bourne, maar dan zonder de geheugenstoornis. Renner kicks ass! Met een beetje Moby muziek en we zullen zelfs het verschil nauwelijks merken met pakweg The Bourne Ultimatum (2007) of The Bourne Supremacy (2007)

De regisseur van dienst is niet Greengrass, maar wel Tony Gilroy, regisseur van Duplicity (2009) en Michael Clayton (2007). Ik zou net meteen zeggen dat de man veel actie-ervaring heeft op zijn showreel, maar dat had Brad Bird ook niet toen hij begon aan M:I 4 – Ghost Protocol. Het zal dus afwachten zijn. Michael Clayton was een geslaagde thriller, en hopelijk is The Bourne Legacy dat evenzeer.

Nadat Jeremy Renner de Bourne franchise zal overnemen, zal hij waarschijnlijk ook de Mission: Impossible franchise verder zetten. Misschien iets teveel van het goede. Een conflict van belangen als je het mij vraagt. Misschien moeten de M:I franchise misschien maar zoeken naar een alternatief, gezien deze twee spionage-thrillers toch wel enorm op elkaar trekken.


*** The Bourne Legacy trailer #2 ***

***Related Post***
25/07/2011: The Bourne Legacy zonder Jason Bourne

6 Comments

 1. Bram

  Ik heb de boeken van Ludlum gelezen en ik kan jullie zeggen dat slechts 1/5 van wat in de boeken staat, ook in de films zit. Dus maakt het uiteindelijk niet veel uit dat dit afkomstig is uit nieuw materiaal. Trailer heeft iets weg van Casino Royale…

  Reply
 2. Bram

  Gewoon een sterke trailer. Kijk echt wel uit naar deze film. Actie is niet over-the-top, maar back to basics. Mooi, mooi.

  Reply
 3. dominiek

  Dus wacht even, Treadstone heeft een tweede agent die rogue gaat? Wel wat onwaarschijnlijk, niet?

  Reply
 4. Alexander

  Stop die uitmelkerij nu! het kan gewoon nooit beter zijn dan de eerste drie, of als het echt moet de eerste twee. Greengrass is een genie in sfeerschepping, als dezelfde regisseur die laatste film niet maakt dan is het op voorhand al om zeep vermoed ik.

  Reply
 5. bioscooputrecht

  Schijnt een prima film te worden en idd Bram, verschilt nogal van de boeken.
  Wij kijken er in ieder geval naar uit.

  Reply
 6. vincent

  Trailer vind ik wel wat alle kanten opgaan. Indruk dat ze Veel naar Jason Bourne verwijzen en iets te weinig bezig zijn met de nieuwe acteur. Vond de vorige trailer precies wat beter.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *