Safe House met Denzel Washington en Ryan Reynolds

Er is een nieuwe poster verschenen voor de opkomende Safe House (2012) van Daniel Espinosa, een actie-thriller met Ryan Reynolds en Denzel Washington in de hoofdrollen, ondermeer gedraaid in Cape Town, Zuid-Afrika.

safe house,Denzel Washington,Ryan Reynolds,Daniel Espinosa,green lantern,he got game,the change-up,ghost protocol

Korte inhoud: Wanneer een schuiladres van de CIA het doel is van een groep criminelen, krijgt de leider (Reynolds) van dit schuiladres de taak om de crimineel (Washington) die daar op het moment ondergedoken zit, over te brengen naar een andere veilige locatie.

Het project laat me wat koud, lijkt allemaal iets teveel op ‘done that, did this’-materiaal. Ook de poster met zijn “No One is Safe” tag en zijn He Got Game (1998) / Jason Bourne frontal shot van Denzel en Ryan inspireert me niet meteen om de film te gaan zien, en de reputatie van de regisseur nog minder. Maar ja, het is uiteindelijk wel een Denzel Washington film, dus dat kan op zich geen slechte prent worden.

Ryan Reynolds is dan weer een acteur met evenveel goede als zwakke films, dus het valt af te wachten hoe hij deze rol zal vertolken. Nochtans heeft de man wel talent en uiteraard ziet hij er verschrikkelijk goed uit, maar toch scheelt er toch altijd wel iets met het project. Neem nu zijn laatste vertolking in Green Lantern (2011), op het eerste gezicht uitstekend gecast, maar zijn personage is nooit echt interessant genoeg. En dat is niet altijd de fout van het slechtste script, maar soms ook van de vertolking. Hetzelfde kan tevens gezegd worden van zijn vertolking in The Change-Up (2011). Er knap uitzien volstaat niet om een gemiddelde toeschouwer te behagen.

De trailer ziet er ook niet meteen uitzonderlijk uit. Lijkt een formule actie-thriller te worden. Anderzijds heb ik wel moeten lachen met de beginquote: “He was one of the most brilliant CIA agents we ever had… until he went rogue.” Hilarisch! Ik dacht dat we dergelijke cliché-zinnetjes enkel maar terug konden vinden in B-films en fake trailers. Maar “going rogue” lijkt tegenwoordig wel ‘in’ te zijn. Onlangs nog Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011) gezien, en die film ging ook al deze toer op. Safe House komt bij ons uit op 14 maart 2012.


*** Safe House trailer ***

1 Comment

  1. snuff

    Trailer valt nog wel mee. Ziet er inderdaad uit als een standaard thriller.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *