Remake van American Psycho op komst

Het ziet er naar uit dat de videoclipmaker en pub-regisseur Noble Lincoln Jones met het idee speelt om als debuutfilm American Psycho (2000) van de onafhankelijke cineaste Mary Harron een remake te geven. Een schitterend idee wat mij betreft want ik vond dat de adaptatie van het werk van Bret Easton Ellis toch wel wat tegenvallen. Zijn ultragewelddadige roman bleef lange tijd onverfilmbaar omwille van zijn moreel verwerpelijk karakter met zijn walgelijk gedetailleerde omschrijvingen van de moordpartijen en de wat saaie kant met zijn eindeloze opsomming van merknamen en muzieknummers.

american psycho,bret easton ellis,christian bale,Scott Disick,Kourtney Kardashian,Miles Fischer,j edgar,Noble Lincoln Jones,Mary Harron

Korte inhoud: Patrick Bateman lijkt op het eerste zicht de perfecte man: hij is knap, intelligent en verdient veel geld. Hij mag dan wel door zijn uiterlijk geobsedeerd zijn, voor zijn omgeving lijkt hij een normale man. ’s Nachts houdt Patrick er echter van om onschuldige mensen op een gruwelijke manier om het leven te brengen. Jaloezie, haat, woede, elke reden is goed om zowel onbekenden als vrienden te vermoorden. De politie vermoedt niets van zijn slachtpartijen, tot een detective lucht krijgt van zijn daden…

Jones zou al een scenario hebben geschreven en heeft de psychopathische seriemoordenaar en rijke bankier Patrick Bateman verplaatst naar het New York van nu. De regisseur heeft zijn plannen gaan verdedigen bij filmmaatschappij Lionsgate, dat de filmrechten heeft. Het boek van Easton Ellis werd in 2000 verfilmd met Christian Bale in de hoofdrol. Jones is bereid zijn versie te maken met beperkte middelen. Nu ja, het origineel werd ook gemaakt met beperkte middelen (naar Hollywood normen), en blikte de film in voor nog geen 8 miljoen dollar. De film haalde wereldwijd 35 miljoen dollar op aan de box-office en deed daar nog eens een pak bij via dvd verhuur/verkoop.

Ellis heeft op Twitter aangegeven een remake alleen goed te keuren als de hoofdrol wordt gespeeld door Scott Disick, de verloofde van Kourtney Kardashian, of Miles Fischer, die in het nog te verschijnen J. Edgar (2011) speelt. Ellis voegde daar later met een knipoog aan toe. “Ik wacht op de vraag van Scott Disick: Wie is Bret Easton Ellis in godsnaam?” De reality-ster had eerder al aangegeven zichzelf geknipt te vinden voor de rol van Bateman.

 American Psycho American Psycho
© RCV Film Distribution

Jones werd genomineerd voor een Grammy voor zijn documentaire 10 Days Out: Blues from the Backroads (2007). Hij heeft samengewerkt met David Fincher aan zijn film The Social Network (2010) en is een protegé van de regisseur. Wat vinden jullie van het idee van een American Psycho remake?

6 Comments

 1. Arne

  Buiten een prachtprestatie van Christian Bale en goeie sfeerzetting, vond ik “American Psycho” op naratief vlak wat tegenvallen. Maar het leek me wel dat dit was wat de regisseur voor ogen had: we volgen Patrick Bateman zijn daden, zonder een mening te vellen. Wat op zich wel verdienstelijk is en ze vallen niet direct op een clichéstructuur terug.
  Het verplaatsen naar nu zou ik wel jammer vinden voor de hele setting en de sfeer van het origineel. Maar maakt dan weer wel dat je de film een hele eigen identiteit kan geven.
  Een remake onveroorloofd? Niet echt. Nodig? Absoluut niet. Maar ja, wat doe je eraan?

  Reply
 2. Ascaliban

  Christian Bale kon niet beter gecast worden, maar de film viel tegen door het zwakke acteerwerk van de andere acteurs en het troosteloos camerawerk. Laat die remake er maar komen, ook al loop ik zelf niet echt warm van de remake-rage.

  Reply
 3. Simon

  Een remake… Ok. Een onervaren regisseur… Ok. Scott Disick (onnozel reality-mannetje) die Christian Bale zal moeten overtreffen of minstens evenaren… NIET OK.

  Reply
 4. Shifty Aka Ufo

  Hier zit ik al zeker niet op te wachten.

  Reply
 5. Carlos

  Potverdorrrrrie!!!!!! Waarom nu een klassieker met “THE DARK KNIGHT” in de hoofdrol vervangen,,,,!!!!
  Jesus!!! WHY!! Ik vind het ten eerste een enorme belediging voor de acteer prestaties van Christian Bale!
  Laat American recycle nu maar niet komen, (ok,op sommige vlakken kon het misschien net anders maar Bale zette de perfecte Bateman neer en dat kunnen we niet ontkennen.
  Weet je wat Lincoln Jones mag remaken: Battlefield Earth met John travolta!!
  En mensen geef toe,,,!?!! stiekem zouden wij wel het oeuvre van Bateman willen zijn met de 2 lekkere chicks in bed en onze biceps bekijken.
  Dat kan een Scott of Miles niet van Bale ontnemen! So ,,, come on!!!

  Reply
 6. joris

  Wtf!!! Ze remaken alles tegenwoordig. Dit is nog slechter nieuws dan de Starship Troopers remake. Waarom toch!! Wraakroepend is dit. American Psycho was één van de beste lowbudget films van de laatste 15 jaar en Bale’s prestatie was onovertrefbaar. Een remake is NOT DONE. Afvoeren!!!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *