Woody Harrelson als corrupte flik in Rampart

Er komt binnenkort een nieuwe James Ellroy film in de zalen! Ellroy wie? Den auteur van het geniale L.A. Confidential (1997) en de verrassende The Black Dahlia (2006). In Rampart (2011) van Oren Moverman treffen we Woody Harrelson aan als corrupte flik.

rampart,James Ellroy,Oren Moverman,Woody Harrelson,Bad Lieutenant,im not there,ben foster,Steve Buscemi,Sigourney Weaver,Robin Wright,Anne Heche,Brie Larson,ice cube,Cynthia Nixon,Defendor,the walker,zombieland

Korte inhoud: LAPD agent Dave Brown (Woody Harrelson) wordt op heterdaad betrapt op corruptie en bevindt zich al snel in het oog van de storm. De dagen waarin hij zichzelf boven de wet kon stellen zijn geteld. Hij wordt openlijk aan de schandpaal genageld en wordt het slachtoffer van politiemoordenaars die op wraak zinnen. Niets is echter wat het lijkt wanneer Dave de onderwereld van L.A. induikt en zelf voor rechter zal spelen.

Het lijkt wel een soort Bad Lieutenant (1992) film, die vorig jaar ook nog eens in de aandacht kwam met Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2010). Niets nieuws onder de zon, was het niet dat de regisseur van dienst wel heel speciale films maakt, met name I’m Not There (2007). Het ziet er dan ook naar uit dat het vooral een karakterfilm zal worden, waarin de plot ondergeschikt is aan de ontwikkeling van de personages.

Rampart, verwijzend naar de LAPD Rampart Divisie, is een fictiefilm. Toch hint het verhaal naar het Rampart schandaal in 1998 – 2000, waarbij de politie hun boekje te buiten gingen en zich schuldig maakten aan bank-overvallen, het neerschieten van ongewapende bende-leden,… En in deze prent treedt een karrenvracht aan bekende koppen op, gaande van Ben Foster, Steve Buscemi, Sigourney Weaver, Robin Wright, Anne Heche, Brie Larson, Ice Cube en Cynthia Nixon.

Ik vind Woody Harrelson een geweldig acteur, ook al heeft hij een uiterst wisselvallig parcours gekend met successen en fops. De man was uitstekend in Defendor (2009) en Zombieland (2010), maar kon echt niet overtuigen in The Walker (2007). Ik ben benieuwd hoe hij deze film zal aanpakken. De opzet lijkt in ieder geval interessant voor een sterke acteursprestatie.


*** Rampart video fragment ***

***Related Post***
24/05/2012: Rampart filmbespreking

2 Comments

  1. Hendrik

    Is dat geen movie spin-off van “The Shield”? Heeft er anders wel veel van weg.

    Reply
  2. Kenneth

    Bedankt voor de tip. Met Ellroy in de schrijfstoel, en zulk een knappe cast kan er weinig misgaan!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *