Matt Damon waagt zich aan de regisseursstoel

Matt Damon heeft open kaart gespeeld wat betreft het regisseren van zijn debuutfilm. Sinds maand mei van dit jaar is de geruchtenmolen volop aan het draaien en tot op enkele dagen geleden was het nog steeds onduidelijk wat dit regiedebuut zou inhouden. Sommige insiders koppelden hem al aan de film Father Daughter Time: a Tale of Armed Robbery and Eskimo Kisses.

Nu blijkt echter dat het zou gaan om een ander project waarin hij zelf zou meespelen, en worden bijgestaan door John Krasinski, beter bekend als Jim Halpert uit de Amerikaanse versie van “The Office”. Krasinski is tevens de bedenker van het concept en zal de film produceren via zijn eigen bedrijf Sunday Night Productions. Het is echter nog niet bekend of John Krasinski ook een rol zou vertolken.

Damon en Krasinsky schreven allebei intens aan het script en zijn er vervolgens mee naar Warner Bros. gestapt. De studio heeft zijn fiat echter nog niet gegeven. Maar rekening houdende met het lage budget en de namen die gekoppeld zijn aan dit project, zal het naar mijn bescheiden mening slechts een formaliteit worden eer de film in productie gaat.

Met dit nieuws kunnen we concluderen dat Damon in het kielzog wil varen van zijn goede vriend Ben Affleck, die ons onlangs nog kon bekoren met de heistfilm The Town (2010) gebracht, een film die ik wel kon smaken. Aangezien Damon gekneed is in de loop der jaren door tal van topregisseurs (denk aan Soderbergh, Scorcese, Gilliam, …) ben ik hoopvol over wat hij zal doen achter de camera’s.

Damon kunnen we nu trouwens bezig zien in Contagion (2011), en binnenkort zien we hem in de komedie We Bought a Zoo (2011) van Cameron Crowe. Hij heeft nog maar één project af te werken, de biopic Liberace (2013). Hij zal dus redelijk veel tijd hebben om zich helemaal te ontplooien en zien of zijn regisseursstoel wel comfortabel genoeg is. Ik wens hem daarbij dan ook alle succes toe !

2 Comments

  1. Shifty Aka Ufo

    Ben Affleck’s “Gone Baby gone” was echt de max. “The Town” was ok maar op ‘t eind toe onrealistisch.

    Reply
  2. Baladur

    Waarom al die acteurs per se een film willen regisseren, lijkt bij momenten als naloperij. Nu nog een film van Brad Pitt …

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *