Young Adult van Jason Reitman en Diablo Cody

Wanneer regisseur Jason Reitman (Thank You For Smoking, Juno) en scenariste Diablo Cody (Juno) opnieuw de krachten bundelen, dan is de kans groot dat de film in mijn eindejaarslijstje zal komen. Die twee jonge filmmakers hebben barsten gewoon van het talent, en het is dan ook uitkijken naar de opkomende Young Adult (2011).

young adult,diablo cody,jason reitman,charlize theron,Patrick Wilson,Patton Oswalt,juno,thank you for smoking,david bowie,Elizabeth Reaser,Emily Meade,Collette Wolfe,jk simmons,academy awards

Korte inhoud: Niet lang na haar echtscheiding keert Mavis Gary (Charlize Theron), een fictieschrijfster, terug naar haar huis in een klein dorpje ergens in Minnesota. Ze wil de hoogtijdagen van weleer herleven en is van plan om de relatie met haar ex-vriendje (Patrick Wilson) van toen op te rakelen. Deze laatste is nu echter getrouwd en heeft kinderen. De thuiskomst loopt niet zoals gepland, en dus vormt Mavis een ongewone band met een andere ex-klasgenoot (Patton Oswalt) die de middelbare school ook niet helemaal achter zich heeft kunnen laten.

We gaan dus de nostalgische toer op met mensen die willen terugkeren naar hun schoolperiode, of er gewoon nog zijn in blijven steken. Maar de gekozen muziek van David Bowie’s (Queen Bitch), zou erop kunnen wijzen dat deze prent iets minder opgewekt en grappig zal zijn dan Juno. Charlize Theron speelt een leuke bitchy rol en Patrick Wilson is gewoon perfect gecast voor dit soort verhalen. Maar de casting in de Jason Reitman films zijn meestal wel dik in orde. Hier krijgen we ook Elizabeth Reaser, Emily Meade, Collette Wolfe en J.K. Simmons te zien.

Het zou me niet verbazen dat de makers hopen op een paar nominaties voor de Oscars, net zoals dat ook al het geval was met Juno, ook al maken ze volgens mij nog maar weinig kans op de Oscar voor Beste acteur, want deze is al ingenomen door een andere acteur en de Oscar voor Beste Regie zou wel eens door een oude bekende verzilverd kunnen worden. Maar de Oscar voor Beste script kan nog alle kanten uit.

Young Adult zou ergens in februari 2012 in onze bioscoop moeten landen, dus wordt het nog even afwachten of deze prent zijn hoge verwachtingen kan invullen. Hieronder kunnen jullie in ieder geval al genieten van de trailer.


*** Young Adult trailer ***

4 Comments

 1. Bob

  Trailer ziet er veelbelovend uit. Nu, wat betreft Diablo Cody, heeft die niet die verschrikkelijk slechte Megan Fox vampieren slasher geschreven?? Kan niet meer op de naam komen, maar was rubbish!

  Reply
 2. Julie

  Doet me wat denken aan een mengeling tussen Bad Teacher en Bridesmaids. Ben wel benieuwd.

  Reply
 3. Julie

  @Bob: Er bestaat een handige functie onder al de berichtjes, en dat zijn ’tags’. Je wist dus de naam niet meer van die andere film van Diablo Cody, wel een simpele klik op haar naam, en ik verkreeg het antwoord: “Jennifer’s Body” . :p

  Reply
 4. Brechten

  Ik kan me geen recente film van Charlize Theron voor de geest halen. Misschien goed dat ze eens een rol vertolkt waar ze niet mee vertrouwd is. Trailer ziet er leuk uit.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *