Robert Zemeckis bezig met spooky prent over Charles Fort

Het is ruim 11 jaar geleden dat Robert Zemeckis met Cast Away (2000) nog eens een life-action film had ingeblikt, zonder te stoeien met motion-control systemen, zoals The Polar Express (2004), Beowulf (2007) en A Christmas Carol (2009). De dure flops hebben er toe geleid dat Disney de animatiestudio van Zemeckis heeft verzegeld. Misschien wel de enige sluiting die met veel handgeklap en gejuich ontvangen werd door het publiek.

Robert Zemeckis,The Polar Express,Charles Fort,Beowulf,A Christmas Carol,Flight,Here There Be Monsters,Evan Spiliotopoulos

En na al die onzin heeft Zemeckis (Back to the Future, Forrest Gump, Contact) zijn zinnen gezet op minstens 3 filmprojecten. Zo is er ondermeer Flight (2012) een film met Denzel Washington, John Goodman en Don Cheadle over een lijnvlucht-piloot die zijn toestel weet te redden van een crash, maar waarbij toch heel wat vreemde zaken opduiken bij een onderzoek. Daarnaast is er Here There Be Monsters (2012) over een geblameerde Britse marine-officier die wordt ingehuurd om de verdwijning van een handelsschip te gaan onderzoeken in het noorden van de Atlantische Oceaan waar zich naar verluidt een reuzenslang zou bevinden. En er is ook nog de verfilming van het verhaal van Charles Fort, een Amerikaans journalist, romanschrijver en onderzoeker in abnormale fenomenen. Hij wordt een beetje beschouwd als een soort ‘Ghostbuster’ avant la lettre.

Charles Fort verdiepte zich ondermeer in het fenomeen van teleportatie, spontane ontbranding, levitaties, poltergeist toestanden, en ga zomaar verder. Zijn bevindingen beschreef hij in vier boeken; The Book of the Damned in 1919, New Lands in 1923 Lo! in 1931 en Wild Talents in 1932. Stof genoeg om er een spooky film van te maken. The Hollywood Reporter schreef het volgende:

Universal Pictures is plotting a spooky feature called Charles Fort with producer Robert Zemeckis and screenwriter Evan Spiliotopoulos. Fort, which is being described by some who know the material as a “period Ghostbusters,” is the first project set up under Zemeckis and his Imagemovers’ newly minted first-look deal with the studio.

Het was Dark Horse Comics die van het personage een comic-reeks maakte in 2002, getiteld Fort: Prophet of the Unexplained, waarin Fort werd gefigureerd als een ware held die de strijd aanging met aliens en moordenaars uit het 19de eeuwse NY. Zemeckis zal zich dus ook baseren op de comics voor zijn verfilming. Ben benieuwd naar het resultaat.

1 Comment

  1. Tom G.

    Lijkt me wel leuk, een soort X-Files in de 19e Eeuw, maar Zemeckis heeft toch de laatste jaren veel ontgoocheld. Hopelijk kan hij zichherpakken. Ben ook wel benieuwd naar Flight met Denzel Washington.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *