Biopic van Lady Gaga in de maak

Kijk, als ik mocht kiezen tussen een biopic van de 4 jarige lijdensweg van Amanda Knox of de biopic van het parcours van pop-idool Lady Gaga, dan kies ik zonder de twijfelen voor het eerste verhaal. Buiten fans van Lady Gaga zie ik niet meteen in dat er interesse zou kunnen zijn in een prent over het leven van deze excentrieke dame. En toch is er een biopic in de maak over haar.

Het is de Amerikaanse tv-zender Lifetime die alles in het werk zet om een film over het leven van Lady Gaga uit te werken. Volgens het magazine Billboard gaat Fame Monster: The Lady Gaga Story over de tienerjaren van de nu 25-jarige zangeres tot haar opkomst als wereldberoemde popster. De film wordt gebaseerd op het boek Poker Face: The Rise and Rise of Lady Gaga van Maureen Callahan uit 2010.

Het scenario wordt geschreven door Norman Snider, een scenarst die meer dan 2 decennia geleden het script schreef voor David Cronenberg’s Dead Ringers (1988), maar sindsdien niet meteen kaskrakers heeft geschreven. En ik heb zo een flauw vermoeden dat de kaskraker nog niet voor meteen zal zijn.

Het verhaal volgt het leven van Stefani Germanotta, die ooit begon als rocker en later werd getransformeerd tot de megaster Lady Gaga. De zangeres brak in 2008 door met haar album The Fame en is sindsdien regelmatig in het nieuws vanwege haar muziek en haar opvallende outfits. Lady Gaga zou zelf niet bij de film betrokken zijn, wat toch wel wat vreemd is. De casting begint binnenkort. Lifetime laat nog weten niet primair geïnteresseerd te zijn in een goede zangeres. De hoofdrolspeelster moet vooral fysiek lijken op Lady Gaga.

Maar ook al is Gaga niet betrokken bij de film, heeft ze toch een compleet andere opinie over wie haar zou moeten vertolken. In een interview liet ze het volgende optekenen: “I would have Marisa Tomei play me,” zei de popdiva over de 46 jaar oude actrice. “All my friends call me Marisa when I get angry because my New York accent just flies out of my body.”

Is er ooit een biopic gemaakt over het leven van Madonna? Ik denk het niet. Er was wel de documentaire In Bed With Madonna, en een poging van regisseuse Floria Sigismondi om nota bene met Lady Gaga in de hoofdrol een Madonna-biopic te maken (Madonna: From a Virgin to a Phenomena), maar dit lijkt op de lange baan geschoven. En hier heb je een 25-jarige zangeres die maar pas in 2009 is doorgebroken met haar single Poker Face, en nu al is er sprake van een verfilming van haar leven. Welk leven? Ze mag dan nog wel een stijl-icoon zijn die veel platen verkoopt, maar ik zou denken dat het leven van Madonna misschien wel een beter onderwerp zou zijn voor een biopic, niet?

***Related Post***
15/03/2010: Lady Gaga met Beyonce in Telephone

3 Comments

 1. Julie

  “niet primair geïnteresseerd te zijn in een goede zangeres. De hoofdrolspeelster moet vooral fysiek lijken op Lady Gaga. ”
  Daar slagen ze de nagel op de kop. Lady Gaga is een fashion queen, maar geen muzikaal talent. Beetje te vergelijken met Britney Spears, met dat verschil dat ze waarschijnlijk iets meer hersencellen heeft.

  Reply
 2. accu

  Typisch iets om haar in de aandacht te houden. Lady Gaga is een goudhaantje en producers willen haar dus zoveel mogelijk uitmelken. Hadden misschien beter hun energie gestoken in een (controversiële) Michael Jackson biopic. Dat had meer stof doen opwaaien.

  Reply
 3. jurgen

  Spijtig dat die Madonna biopic er uiteindelijk niet is gekomen, hoewel ik deze toch wel verwacht. Misschien wordt het wel niet zo glamoureus.
  Deze Lady Gaga biopic komt idd veel te vroeg.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.