Zet uw gsm af tijdens de film !

En na al die jaren van campagnes om bioscoopbezoekers erop attent te maken dat ze hun gsm op stil moeten zetten wanneer de film begint, was het gisteren weer zover. Het begint met een veel te familiair gsm deuntje en daarna zit je 2 minuten lang mee te luisteren naar een domme geit die haar vriendin aan de andere kant van de zendmast met onbenulligheden opzadelt, terwijl ze nietsvermoedend drie kwart van de mensen rondom haar aanzet tot woede uitbarstingen en drieste agressie. Het korte filmpje met Rowan Atkinson die ze na de filmtrailers lieten zien, en waar hij iedereen erop attent maakt hun gsm af te leggen, heeft blijkbaar niet geholpen. Misschien moeten ze maar meer drastische methoden gebruiken (1) met stoorzenders die gsm signalen blokkeren of (2) gewoon de gsm/sms gebruikers uit de zaal zetten.


kinepolis,bioscoop,clash

En in de States is er zo’n bioscoop-uitbater, Alamo Drafthouse, die de daad bij het woord heeft genomen en mensen die zitten te sms’en of bellen tijdens de film, gewoon uit de zaal verwijdert. En dat is natuurlijk niet naar de zin van diegene die hardnekkig blijven volharden in de boosheid. Eén van hen was zodanig op de tenen getrapt dat ze het management van de bioscoop een berichtje achterliet op hun voice-mail. Die vonden het berichtje zo leuk dat ze het in een commercial goten en hun bij aanvang van elke R-rated film lieten zien. Priceless !***Related Post***
23/10/2005: Top 10 Bioscoop-irritaties

8 Comments

 1. Shifty Ufo Aka

  Ga zeker Nooit naar de cinema om een horrorfilm te zien: altijd een paar die luidop moeten uitkramen dat ZIJ zeker NIET onder de indruk zijn hoor!
  The Horror, the horror…
  😉

  Reply
 2. NohandsNL

  Prachtig dit filmpje, goede regel ook. In Nederland moet je nu bij het begin van de film op je stoel zitten want de deuren gaan DICHT als de film begint. Dus geen lastige te laat komende mensen meer voor je langs enz…met hun GSM gebruiken als zaklamp….
  Er zijn toch storingsapparaten die GSM verkeer blokkeren, ik zal dat gewoon in de zalen plaatsen…is het afgelopen, is helaas nodig tegenwoordig, beetje fatsoen zit er niet meer in.

  Reply
 3. submar

  bellen okay, maar sms’en met het geluid op stil? hoezo hebben mensen daar last van dan?

  Reply
 4. accu

  @submar: Die mobieltjes stralen anders wel enorm veel licht uit. Hoeft daarom geen lawaai te maken om storend te zijn.
  Een stoorzender lijkt me de beste oplossing.

  Reply
 5. Deweb

  Die mogen ze hier ook gaan vertonen :D.
  Nee serieus: Als je wil sms-en, bellen, praten en noem maar op: Ga naar de kroeg, kijk thuis film of wat dan ook maar ga geen andere mensen lastig vallen. Zo’n lampje in het donker kan knap vervelend zijn en dat geouwehoer eveneens. Wat tegen elkaar zeggen tussendoor: moet kunnen, maar zachtjes.
  Elders je gesprekken voeren is trouwens nog goedkoper ook.

  Reply
 6. NohandsNL

  Als er iemand naast je continue met zijn of haar GSM zit te kloten is best wel irritant.

  Reply
 7. Pak-Man

  Het is er de laatste jaren toch wel wat op verbeterd, maar af en toe gebeurt het nog, meestal met mensen die het gewoon vergeten zijn dat hun toestel nog aan stond. Maar een stoorzender zou anders wel ideaal zijn. Vraag me wel af of zoiets niet de veiligheid parten kan spelen.

  Reply
 8. Shifty vizla

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *