Eddie Murphy host de Oscars

Het nieuws van de week is dat Eddie Murphy de 84ste editie van de Academy Awards zal hosten. De komische legende uit de jaren ’80 en ’90, die de laatste jaren vooral in beschamende films optrad verkleed in fatsuit, mag nu de draak steken met de crème de la crème van Hollywood. De mensen van Worst Previews schreven het volgende:

We’ve been hearing rumors about Eddie Murphy possibly hosting the Oscars, but now Academy Awards producers Brett Ratner and Don Mischer have confirmed that the comedian will in fact the host of the 84th annual Oscar ceremony.

This doesn’t as much of a surprise since Murphy is the star of Ratner’s latest film, the comedy Tower Heist (2011). This will be the actors first time hosting the Academy Awards. He was nominated for an Oscar in 2006 for his supporting role in Dreamgirls.

Eddie Murphy is een perfecte keuze als host van de Oscars. (1) Hij maakt deel uit van de filmwereld (meer nog, hij is een icoon), (2) hij is grappig (meer nog, hij is een stand-up comedian), (3) hij blijft nog steeds heel relevant (meer nog, hij is bezig aan zijn retour). Nochtans had de acteur in 2008 een dipje toen hij geen Oscar kreeg voor zijn vertolking in de muziekfilm Dreamgirls (2006). Er was zelfs even sprake dat hij de acteerwereld zou verlaten, maar dat werd dan nadien weerlegd door zijn vertegenwoordiger.

Het blijft een feit dat komedie-acteurs, in tegenstelling tot drama-acteurs, minder kans maken op erkenning op dergelijke award-shows. Er zijn een paar uitzonderingen, maar dat zet enkel maar de regel in de verf. Nog een geluk is er bij de Oscars zoiets als een Life Achievement Award om talentvolle komedie-acteurs toch nog in de bloemetjes te zetten. Maar acteurs als Tom Hanks, Robin Williams, Jim Carrey, Bill Murray, Robert Downey Jr. bewijzen dat ze zowel drama als komedie aan kunnen, en dat probeert Eddie Murphy ook te bewijzen. Maar hiervoor heeft hij een uitstekend script voor nodig. En die dingen liggen nu eenmaal niet voor het rapen.

2 Comments

 1. Shifty aka

  Bowfinger was nog de moeite, heel vermakelijk, met Steve Martin,
  en da’s lang geleden,
  Hij had als stand up comedian een heel goeie naam,
  Ik zie dat wel zitten 🙂

  Reply
 2. arjen

  Ik zou er zeker naar uitkijken, mocht de show überhaupt uitgezonden worden in zijn totaliteit, maar daar komt de laatste jaren steeds minder van in huis.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *