Wie ‘The Double’ is kom je te weten in deze spoiler-trailer

Ik weet niet welke idioot de trailer van The Double (2011) in mekaar heeft gestoken (en ik zwijg nog over de titel), maar hier hebben ze gewoon de gehele film verklapt! Na het bekijken heb je zoiets van: “Ah ok, maar gezien ik nu alles heb gezien, waarom zou ik nog naar de bioscoop gaan? ”

the double,Richard Gere,Topher Grace,Stephen Moyer,The Usual Suspects,Martin Sheen,Odette Annable,Stana Katic,Michael Brandt

De trailer is gewoon het tegenovergestelde van een teaser, en is een regelrechte spoiler. Je zou kunnen zeggen, maar misschien verklappen ze die grote plotwending al van in het begin van de film, maar dat is niet de indruk die ik heb bij het zien van de beelden of het lezen van de korte inhoud.

Korte inhoud: De gepensioneerde CIA agent Paul Shepherdson (Richard Gere) wordt opnieuw aan het werk gezet door de jonge, ambitieuze FBI agent Ben Geary (Topher Grace) om de mysterieuze moord op te lossen van een Amerikaanse senator. De voormalige CIA agent wordt bij de moordzaak betrokken vanwege zijn extensieve kennis over een oud-Russische huurmoordenaar genaamd “Cassius” (Stephen Moyer) wiens werkwijze identiek overeenkomt met de moord op de senator. Agent Shepherdson krijgt hiermee één laatste kans om deze beruchte moordenaar te vatten die al jarenlang arrestatie heeft weten te vermijden.

Mocht ik de producer zijn van deze actie thriller, dan zou ik deze trailer meteen van het internet halen en de monteur ervan op staande voet ontslaan, goed beseffend dat het kwaad al is geschied. Nog een geluk dat hij de trailer niet heeft gemonteerd van The Usual Suspects (1995), of hij was begonnen met het eindbeeld van de film en dan wist iedereen al de identiteit van Keyser Söze. Regisseur en scenarist Michael Brandt is blijkbaar ook van geen kwaad bewust, maar je kunt het hem moeilijk kwalijk nemen gezien dit zijn debuutfilm is. Hoewel,…ik neem het hem kwalijk. Ik kan me niet inbeelden dat hij hiervan niet op de hoogte was. Dergelijke spoiler-trailers zie ik de laatste jaren steeds meer, en het is altijd een overweging die ik moet maken of ik de trailer van een film al dan niet wil bekijken.

Ik hoop dat er nog voldoende intrige aanwezig is eens de identiteit onthuld wordt van de beruchte Soviet-killer, maar ik heb toch zo mijn twijfels . De trailer vertelt ons dat de onthulling er op het einde van de film komt en we nog enkel overblijven met een klassieke afwikkeling. Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat de makers eigenlijk nog veel verder gaan en een film hebben van 2 uur lang waarin deze onthulling eigenlijk niet zo heel veel uitmaakt en dat er zo’n Shyamalan-super-plot-twist zit aan te komen. Maar DAT hebben ze mij (en het overgrote merendeel van de potentiële bezoekers) niet duidelijk gemaakt met deze trailer. Ik heb nu geen enkele motivatie om The Double te gaan zien in de bioscoop.

In de trailer zien we ook nog een rol voor Martin Sheen, Odette Annable en Stana Katic. Als jullie niet van plan zijn om The Double te gaan zien, dan is er niets op tegen om de onderstaande trailer te bekijken. Wil je echter nog voldoende intrige overhouden, dan stel ik voor dat je de trailer NIET bekijkt en gewoon wacht op de filmrelease.


*** The Double trailer ***

4 Comments

 1. jurgen

  Ik bekijk nooit trailers van films die ik absoluut wil zien, dus heb ik dat probleem niet dat het plot gespoild zou worden.

  Reply
 2. Michael Peeters

  Hetzelfde bij de trailer van Tucker and Dale VS Evil.
  Daar zie je alle moorden al in gebeuren…

  Reply
 3. Michael

  Dit is niet de plot. Als je naar de film kijkt zal je zien dat we dit al snel te weten komen, maar de verassing komt pas op het einde van de film, deze trailer is dus GEEN spoiler !!
  En btw the double is niet Richard Gere en dit kom je dus niet teweten in deze trailer

  Reply
 4. Brecht

  Nog een geluk, maar ik dacht na het zien van de trailer ook dat Gere eigenlijk Cassius was. Wel vreemd geconstrueerd als trailer. De kijker weet uiteraard niet dat er nog meer is, en je geeft zo de indruk te spoilen. Zo’n dwaze marketing-strategie zal hen veel bezoekers kosten. Dat het straight-to-dvd is gegaan met deze film zal daar wel iets mee te maken hebben.
  Toch bedankt voor de tip, Michael.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *