The Thing prequel trailer

Wanneer ik de trailer bekijk van The Thing – prequel (2011) zou ik denken dat de Hollandse regisseur Matthijs van Heijningen Jr. voortreffelijk werk heeft geleverd. Er waren eerder geruchten dat Universal de film direct op dvd had willen uitbrengen in Nederland, maar daar lijkt niets van aan. In Nederland komt de film uit op 17 november (poster).

the thing,prequel,matthijs van heijningen jr,universal,john carpenter,eric newman,marc abraham,david foster,ulrich thomsen,mary elizabeth winstead,davetta sherwood,eric christian olsen,joel edgerton

Matthijs had in ieder geval het grote lot gewonnen met deze productie. Niet alleen kreeg hij als onervaren regisseur een productiebudget van 35 miljoen dollar, maar ook nog eens de steun van ervaren producers Marc Abraham en Eric Newman. Daarbovenop ontving hij aanwijzingen van executive producer David Foster, die ook al op de set van de eerste film stond. Dit kon echter niet vermijden dat de studiobonzen niet meteen onder de indruk waren van de eerste montage. Er moest dus een eerste reddingsoperatie komen in de vorm van reshoots. Bijgevolg werd de oorspronkelijke releasedatum van april 2011 verzet naar 14 oktober.

Korte inhoud: De film speelt zich af drie dagen voor de gebeurtenissen uit de film van John Carpenter. We bevinden ons in een onderzoekskamp op Antarctica waar een wetenschappelijk team uit Noorwegen een gecrasht buitenaards schip heeft gevonden. Er ontstaat een confrontatie tussen wetenschapper Dr. Sander Halvorson (Ulrich Thomsen) en de paleontologist Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead). Kate besluit met haar twee assistenten Davida Morris (Davetta Sherwood) en Adam Goodman (Eric Christian Olsen) alsook helikopterpiloot Sam Carter (Joel Edgerton), op zoek te gaan naar de buitenaardse levensvorm om er eerst meer van te weten te komen.

Ik kan me toch niet van de indruk ontdoen dat deze prequel toch enorm veel knipoogjes heeft gemaakt naar de originele film, The Thing (1982). Kwatongen zullen waarschijnlijk beweren dat het meer een remake is dan een echte prequel. Anderzijds heb ik er niets op tegen dat de film duidelijk dezelfde sfeer heeft. Toch moeten we voorzichtig blijven en onze verwachtingen niet te hoog leggen, want het zou de eerste keer niet zijn dat een trailer ons op een compleet verkeerd spoor zet. Gelukkig heeft België een bioscoop-release, die vast staat op 2 november 2011. We zullen binnenkort zelf kunnen oordelen. En zet jullie maar schrap want dit wordt een R-rated film, zoals het hoort.


*** The Thing prequel trailer ***

***Related Posts***
17/06/2010: Gemengde gevoelens bij The Thing prequel
07/11/2008: The Thing filmbespreking
07/07/2008: Top 10 Best Monster
28/02/2006: Top 10 Favoriete 80’ties film

6 Comments

 1. jero

  met trailers weet je nooit, maar ik weet wel dat het al te lang geleden is dat ik nog eens een lekkere dergelijke huiverfilm heb gezien 😉

  Reply
 2. karen

  trailer ziet er best wel okee uit, maar het lijkt inderdaad wel meer een remake dan een prequel 🙂

  Reply
 3. joris filmblog

  Gewiekste tactiek van de producers. Ze herkauwen de vorige film, geven hem exact dezelfde naam maar melden de media dat het een prequel is (begrijpe wie kan?!), om de fans van Carpenter’s klassieker rustig te houden natuurlijk & om het voordeel te behouden van commerciële aantrek.
  Ongelofelijk trouwens dat ze bij wijze van spreke een wildvreemde onervaren cineast aanstellen en hem het volle vertrouwen geven + zo’n budget: Ik ga naar het casino & zet 35miljoen in op rood!
  Wat zijn die Hollywood-executieven toch klonen. Een weerspiegeling van de falende economie in de States
  Ik hoop dat deze film faalt & de trailer ziet er bagger uit!
  Sorry Dave 🙂 Al is het natuurlijk knap dat ze toch een R-rating hebben gehanteerd…

  Reply
 4. dave

  Ik ben een grote fan van de eerste film en had op de filmschool ooit nog een scenario-draft gemaakt voor een mogelijke prequel (als taak voor de scenario-opleiding), want ja, toen je de Carpenter film zag had je zoiets van: “wtf happened to those Norwegians?!?”

  Reply
 5. Kons

  Vlammenwerper…check, sombere en verlaten gangen…check, mannen met baarden…check, honden…check, muziek uit de originele film…check, creepy metamorfoses…check, basisplot uit de originele film…check!

  Reply
 6. teun

  KAN NIET WACHTEN!! komen waarschijnlijk nog meerdere delen hoorde ik..!! hopelijk dan door john carpenter 🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *