Sherlock Holmes: A Game of Shadows trailer

Deze sequel is er in stroomversnelling gekomen, ook al was Sherlock Holmes (2009) niet meteen een geniale prent. Maar we moeten Guy Ritchie toch een pluim op zijn hoed steken. Hij is er in geslaagd om Sherlock Holmes vanonder het stof te halen en hem weer compleet hedendaags te maken, met een potentieel voor nog meer vervolgfilms.

Maar de reden waarom deze Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) in een stroomversnelling kwam, heeft uiteraard alles te maken met de gigantische recette van 524 miljoen dollar. Het werd tevens de meest succesvolle prent van Guy Ritchie, en uiteraard zag hij ook wel een vervolg zitten, tezamen met zijn twee hoofdacteurs die elk een flink ereloon krijgen om hun rol te hervatten. Het bedrag die wordt genoemd is 15 miljoen dollar, wat zowat neerkomt op het gehele productiebudget van de Amerikaanse remake van Loft (2013). En dat is voor beide acteurs een nieuw recordbedrag.


Sherlock Holmes,sherlock holmes 2,A Game of Shadows,loft,Robert Downey Jr,Jude Law,Jared Harris,Stephen Fry,Rachel McAdams,Kelly Reilly,Noomi Rapace,Prometheus,Wild Wild West,sequelSherlock Holmes,sherlock holmes 2,A Game of Shadows,loft,Robert Downey Jr,Jude Law,Jared Harris,Stephen Fry,Rachel McAdams,Kelly Reilly,Noomi Rapace,Prometheus,Wild Wild West,sequel

Korte inhoud: Een jaar na de avonturen uit het eerste deel zal privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) wederom zijn krachten moeten bundelen met zijn loyale assistent, huisgenoot en vriend Dr. John Watson (Jude Law). Ze moeten het opnemen tegen de mysterieuze Professor Moriarty (Jared Harris), een crimineel meesterbrein dat van plan is om voor de ondergang van Groot Brittanië te zorgen. Holmes en Watson worden bijgestaan door Mycroft Holmes (Stephen Fry), de oudere, maar niet minder briljante broer van Sherlock, die voor de Britse regering werkt. Daarnaast krijgen ze vrouwelijke hulp uit een onverwachte hoek, alleen is dit niet van hun oude bekende Irene Adler…

Wees gerust, er zit ook wat vrouwelijk geweld in de film. Zo komt Rachel McAdams terug als Irene Adler en Kelly Reilly als Mary Morstan. We zien ook Noomi Rapace opduiken die Lisbeth Salander speelde in de Millennium films en binnenkort tezien zal zijn in de science fiction film Prometheus (2013).


sherlock holmes,sherlock holmes 2,a game of shadows,loft,robert downey jr,jude law,jared harris,stephen fry,rachel mcadams,kelly reilly,noomi rapace,prometheus,wild wild west,sequelsherlock holmes,sherlock holmes 2,a game of shadows,loft,robert downey jr,jude law,jared harris,stephen fry,rachel mcadams,kelly reilly,noomi rapace,prometheus,wild wild west,sequelsherlock holmes,sherlock holmes 2,a game of shadows,loft,robert downey jr,jude law,jared harris,stephen fry,rachel mcadams,kelly reilly,noomi rapace,prometheus,wild wild west,sequel
sherlock holmes,sherlock holmes 2,a game of shadows,loft,robert downey jr,jude law,jared harris,stephen fry,rachel mcadams,kelly reilly,noomi rapace,prometheus,wild wild west,sequelsherlock holmes,sherlock holmes 2,a game of shadows,loft,robert downey jr,jude law,jared harris,stephen fry,rachel mcadams,kelly reilly,noomi rapace,prometheus,wild wild west,sequelsherlock holmes,sherlock holmes 2,a game of shadows,loft,robert downey jr,jude law,jared harris,stephen fry,rachel mcadams,kelly reilly,noomi rapace,prometheus,wild wild west,sequel
© Warner Home Video

Alle ogen zullen echter niet gericht zijn op de boezems van bovenstaande dames, maar wel naar de vertolking van de aartsrivaal van Sherlock Holmes. Professor Moriarty is een figuur die het leven van de detective op stelten kan zetten, want de man is al zo slim als Sherlock zelf. Ook al heeft Arthur Conan Doyle hem slechts twee keer opgevoerd in zijn oeuvre blijft hij tot de verbeelding spreken, net zoals Darth Vader in Star Wars of The Joker in de Batman films. De rol van Moriarty wordt hier vertolkt door Jared Harris, die we vooral kennen van zijn rollen in diverse tv-series (Fringe, The Riches). Spijtig dat ze Brad Pitt, Gary Oldman, Daniel Day-Lewis, Sean Penn of Javier Bardem, die elk in aanmerking kwamen voor de rol, niet hebben kunnen overtuigen. Jared Harris is geen slecht acteur, maar ik word er niet wild van.

De trailer van de film belooft veel van hetzelfde. Dus als jullie hebben genoten van de eerste film, zal deze sequel wel in de smaak vallen. Het ziet er tevens uit dat zowel de makers als de acteurs er heel veel zin in hadden. Toch zit er zo’n een Wild Wild West (1999) kantje aan (iet meer mainstream, iets dommer en cheesier), wat me toch wat zorgen baart, en mannen in vrouwenkleren hebben zelden goede films opgeleverd. De film komt op 28 december 2011 bij ons in de zalen.


*** Sherlock Holmes: A Game of Shadows trailer ***

4 Comments

 1. bart

  De sfeer in die films zit wel goed en sluit heel goed aan bij het werk van Arthur Conan Doyle. Enkel spijtig dat alles meer op een Downey Jr. film begint te trekken, dan naar een Sherlock Holmes film. Het mocht van mijn part iets meer ‘From Hell’ zijn en iets minder ‘Iron Man’.

  Reply
 2. jurgen

  Denk dat deze misschien wel beter zal worden dan de eerste film, die verrassend begon maar gaandeweg toch wat langdradig werd. Hier zit er blijkbaar iets meer vaart in.

  Reply
 3. Alex

  Probleem is niet zozeer de actie dan wel het verhaal dat som ver verwijderd is van de originele Arthur Conan Doyle verhalen. Guy Ritchie heeft wel alles extra sexy gemaakt met zijn beeldvoering en casting. Toch hoop ik dat het verhaal niet wordt afgezwakt in de sequel.

  Reply
 4. joris

  Jared Harris is een onderschat acteur. Hij doet puik werk in Mad Men en is een betere keuze dan de andere kandidaten als Moriarty. Brad Pitt? Please: wat een miscasting zou dat geweest zijn. Daniel Day Lewis laat zich enkel casten in 4 sterren films…

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *