Griekse goden tussen de mensen in Gods Behaving Badly

Er komt een wel heel bizarre komedie op ons af, met name een film waar de Griekse goden tussen de mensen leven. De film heet Gods Behaving Badly en wordt zowaar vertolkt door een aantal Hollywood-zwaargewichten: Christopher Walken, Oliver Platt en Sharon Stone. Het zijn de mensen van Entertainment Weekly die met het nieuws komen:

It’s probably safe to say that a modern day, blue collar Zeus played by Christopher Walken will be a welcome new take on the genre. Walken joins an impressive gaggle of stars in the film adaptation of Marie Phillips’ novel, set in a New York City brownstone where the fallen and downtrodden gods are being forced to live and work like the rest of us.

Big Beach Films confirmed its full list of stars-as-gods via release on Tuesday, with shooting slated to begin mid-July. The Marc Turtletaub directed film will also star Sharon Stone as Aphrodite, Oliver Platt as Apollo, Edie Falco as Artemis, Phylicia Rashad as Demeter, Gideon Glick as Eros, John Turturro as Hades, Henry Zebrowski as Hermes, Rosie Perez as Persephone, and True Blood’s flamboyant fry cook Nelsan Ellis as Dionysus.

Dit kan alle kanten uit, ofwel bijzonder grappig ofwel bijzonder van de pot gerukt. Elk van deze acteurs heeft zich reeds bezondigd aan compleet verkeerde filmkeuzes. Anderzijds hebben ze allemaal al sterke rollen vertolkt. Griekse goden zien als mensen lijkt me tevens niet zo’n stretch, gezien ze meer zwakheden en menselijke kantjes vertonen dan onze christelijke God. Het lijkt wel een leuk concept voor een hilarische film.

De regisseur van dienst wordt Marc Turtletaub die met deze film zijn langspeelfilm debuut zal maken. De man was producer bij Big Beach, die ondermeer Little Miss Sunshine (2006) maakte, maar wil nu blijkbaar zijn stempel zetten door zelf de film te regisseren. Geen gemakkelijke klus met zo’n script.

2 Comments

  1. fred

    Christopher Walken blijft in alles geniaal. Alle rollen gaan hem goed, zelfs in zwakke komedies. Ik heb hier dus wel vertrouwen in. Heb enkel mijn twijfels in het komisch talent van Sharon Stone.

    Reply
  2. Gert Jan

    Kan ik die dvd ergens kopen?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *