Peter Falk (1927 – 2011) overleden

De Oscar-genomineerde acteur Peter Falk is op 83-jarige leeftijd overleden. Zijn familieleden hebben in een mededeling laten weten dat Falk vredig in zijn huis in Beverly Hills is gestorven. Falk is vooral bekend als inspecteur Columbo in de gelijknamige detectiveserie, waar hij vier Emmy Awards voor kreeg. Wat Peter Falk kenmerkte was zijn rechter kunstoog. Op 3-jarige leeftijd verloor hij zijn oog ten gevolge van een tumor.

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werkte Falk als kok op een marineschip. Na de oorlog ging hij verder studeren, waarna hij op kantoor ging werken. Hij maakte in 1958 zijn tv-debuut met Wind Across the Everglades. Drie jaar later brak hij door met zijn rol in Murder Inc., die hem samen met Pocketful of Miracles drie Oscarnominaties opleverde.

Falk was goed bevriend met regisseur/acteur John Cassavetes en speelde in Husbands (1970) en de Oscar-genomineerde cultfilm A Woman Under the Influence (1971). Peter leed al langer aan Alzheimer. Waaraan hij overleed is alsnog onbekend. Hij laat zijn vrouw Shera Danese achter en twee dochters, Jackie en Catherine, uit een eerder huwelijk.

Afbeelding Peter Falk – Public Domain

***Related Posts***
19/04/2009: Columbo integraal op DVD
08/03/2009: 11 seizoenen van Columbo op DVD
09/02/2006: Top 25 Beste TV-series

2 Comments

  1. maarten

    Ik ben verbaasd van het aantal films waarin hij heeft gespeeld, en dat ik hem enkel en alleen maar ken van ‘Columbo’.

    Reply
  2. curly

    Grandioze acteur, RIP!!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *