The Girl with the Dragon Tattoo met de borsten bloot op poster

Regisseur David Fincher heeft zich dus geworpen op The Girl with the Dragon Tattoo (2011), de remake van de gelijknamige film gebaseerd op de bestseller van Stieg Larsson. Een paar dagen gelede, kwam er al een bootleg trailer uit, vandaag is er een nieuwe en officiële trailer van de film.

the girl with the dragon tattoo,remake,david fincher,stieg larsson,stellan skarsgard,jeff cronenweth,steven zaillian,daniel craig,christopher plummer,rooney mara,panic room

Korte inhoud: Op 29 september 1966 is de 16 jaar oude Harriet Vanger, de zuw van Martin (Stellan Skarsgård) spoorloos verdwenen. Nu, 40 jaar later, krijgt journalist Mikael Blomkvist (Daniel Craig) een ongewone opdracht: hij wordt door grootindustrieel Henrik Vanger (Christopher Plummer) gevraagd de geschiedenis van zijn familie te schrijven. Wat hij eigenlijk wil is de waarheid achterhalen over Harriet. Mikael vindt dat hij wel even uit zijn sleur bij het tijdschrift kan komen en samen met computerdeskundige Lisbeth (Rooney Mara) begint hij aan de opdracht. Ze graven dieper en dieper in het verleden van de familie en komen steeds donkerder geheimen tegen.

En de eerste beelden zien er iets meer trashy uit dan datgene wat we de laatste jaren van David Fincher hebben gezien, en het kleurenpalet doet me ook wel wat terugdenken aan die koele fotografie uit Panic Room (2002). Toch ken ik maar weinig mensen die de originele films nog niet hebben gezien of het boek hebben gelezen, dus vraag ik me eigenlijk af wie hier op zit te wachten. Misschien de Amerikaanse markt, die zijn neus optrekt voor alles wat niet in Hollywood is gemaakt en niet in het Engels is gesproken? Het ziet er tevens niet naar uit dat Fincher veel zal afwijken van het boek of de film. Misschien wel wat teleurstellend dat Fincher zijn tijd verspilt aan een remake van een prent die nog een jaar geleden in de cinema was. Een verspilling van talent als je het mij vraagt.

De kwaliteit van de Amerikaanse versie zal wel indrukwekkend zijn. Niet enkel omwille van de leer talentvolle regisseur en het grotere productiebudget, maar ook omwille van het feit dat scenarist Steven Zaillian betrokken is bij het project. Voeg daar nog de cinematografie van Jeff Cronenweth en de vlijmscherpe muziek van Trent Reznor en je hebt een voltreffer.

*** The Girl with the Dragon Tattoo trailer ***

***Related Posts***
02/02/2013: Daniel Craig zet The Girl with the Dragon Tattoo sequels op de helling
09/05/2012: The Girl with the Dragon Tattoo filmbespreking
24/12/2011: The Girl with the Dragon Tattoo review
29/07/2011: David Fincher maakt zijn Millennium remake

5 Comments

 1. fabian

  Een remake die voor niets nodig is. De oorspronkelijke filmversie was uitstekend. Lijkt al even belachelijk als die Hollandse remake van Loft.

  Reply
 2. Philou

  Harriet Vanger = Stellan Skarsgard??
  Last time I checked was Stellan toch een man (en Harriet was in het origineel toch een vrouw)… 😉
  Ze gaan toch behoorlijk sterk uit de hoek mogen komen om de originele Lisbeth te doen vergeten want die was toch wel echt super hoor!

  Reply
 3. stefaan

  Ik heb het origineel nog niet gezien, maar deze Fincher ga ik zeker wel gaan zien. Gewoon een knap regisseur.

  Reply
 4. patries

  Belachelijk, de trilogie was er , al in het zweeds, en die is verdomd goed! En idd de origenele lisbeth was steengoed!
  Jammer hoor dat zo’n steengoeie zweedse trilogie in Amerika weer zo nodig overgedaan moet worden???!!!

  Reply
 5. sofie

  @patries : niemand dwingt jou om deze film te gaan zien. Persoonlijk vond ik het een betere adaptatie dan de Zweedse, idem voor Straw Dogs, wat uiteindelijk een betere film was dan het origineel. Maar je moet deze film uiteindelijk wel eerst zien om erover te kunnen oordelen, he Patries.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *