3100 kg van Patrice Toye en het Varken van Madonna

Er heerst een mysterieus sfeertje rond de tournage van 3100 kg de nieuwe film van Patrice Toye (pic), de Belgische cineaste die ons eerder films als Rosie (1998) en Nowhere Man (2008) bracht. Twee degelijke dramatische films die weliswaar heel bescheiden zijn onthaald. Maar over deze film houden de producers de lippen stevig op mekaar. Mijn inschatting is dat het om een menselijk drama, waarschijnlijk schokkend genoeg om in te slaan als een bom. Misschien staat 3100 kg wel voor het menselijk overgewicht in een container die nooit op bestemming kwam? We zullen het weldra wel weten.

Maar dat het een speciale film zal worden staat buiten kijf. De film kreeg alvast een positieve beoordeling van het VAF en kreeg hierbij een subsidie, terwijl een film als Frits en Freddy (2010) het moest doen met privémiddelen. Deze laatste film deed daar tevens niet veel moeilijkheden rond en bracht de box-office aan het daveren met meer dan 400’000 bezoekers. Vergelijk dat maar eens met de schamele 4000 bezoekers van Noordzee, Texas (2011).


3100 kg,patrice toye,nowhere man,rosie,noordzee texas,Frits en Freddy,Het Varken Van Madonna,Frank Van Passel,Wim Opbrouck,Wine Dierickx,Kevin Janssen,Peter van den Eede,Bruno Vanden Broucke,Frank Focketijn,Mark Van Eeghem

Anderzijds is het uitkijken naar de nieuwe film van Frank Van Passel, met de bizarre naam Het Varken Van Madonna (2011). Een soort ensemble-film met ondermeer Wim Opbrouck, Wine Dierickx, Kevin Janssen, Peter van den Eede, Bruno Vanden Broucke, Frank Focketijn en Mark Van Eeghem. Ook over deze film, die momenteel in een post-productie fase zit en pas in oktober zijn eerste trailer zal uitbrengen, is er weinig bekend. Maar er zal een rol worden weggelegd voor een varken en een heilige Madonna.


*** Het Varken van Madonna teaser ***

***Related Post***
10/12/2011: Het Varken van Madonna filmbespreking

3 Comments

 1. Gregg

  Vlaamse film is duidelijk in een stroomversnelling geraakt de laatste jaren. Kan enkel maar de kwaliteit ten goede komen. Benieuwd naar de nieuwe film van Frank Van Passel. Zal wel beter zijn dan de doorsnee Jan Verheyen film.

  Reply
 2. fabian

  3100kg = +/- 45 lichamen oftewel een enorme lading drugs of koeien … het kan echt wel vanalles zijn, maar nu ben ik ook wel benieuwd 🙂

  Reply
 3. julie

  ‘k vind het wel een grappige teaser, maar het vertelt wel niks over de film. Maar mijn nieuwsgierigheid hebben ze wel geprikkeld…

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *