Orlando Bloom en Leonard Nimoy in The Hobbit

Het leuke aan de verfilming van The Hobbit: part 1 (2012) is dat bijna iedereen bereid is om terug hun personage te spelen die ze eerder hadden vertolkt in The Lord of the Rings trilogie. Is zoiets wel compatibel met het feit dat het eigenlijk over een tweedelige prequel gaat? Wel voor sommige acteurs wel, maar voor andere dan weer niet. Ik niet dat je aan Gandalf zal kunnen zien dat hij een paar jaartjes ouder is en idem dito voor de elf Legolas. En laten we eerlijk zijn, iedereen wil de oorspronkelijke cast terug.

En dat lijkt dus goed te lukken want niet alleen Ian McKellen en Andy Serkis zijn opnieuw van de partij als Gandalf the Grey en Gollum, maar tevens Orlando Bloom als Legolas en Elijah Wood als Frodo Baggins. Voeg daar nog Oscar-winnares Cate Blanchett als Galadriel aan toe, Hugo Weaving als Elrond en Ian Holm als de oude Bilbo Baggins, ja zelfs Christopher Lee is van de partij als de gevreesde Saruman.


the hobbit,peter jackson,Ian McKellen,Andy Serkis,Orlando Bloom,Elijah Wood,Cate Blanchett,Hugo Weaving,Ian Holm,Christopher Lee,Stephen Fry,Lee Pace,Richard Armitage,Leonard Nimoy,Martin Freeman,the lord of the rings

Als nieuwe naam zien we Stephen Fry in de rol van Master of Laketown, Lee Pace speelt dan weer King Thranduil, Richard Armitage zien we als Thorin Oakenshield en wie weet Leonard Nimoy als Smaug. De hoofdrol in de film zal waarschijnlijk gaan naar Martin Freeman die de rol van de jonge Bilbo Baggins speelt, het personage waar alles om draait in het boek.

Korte inhoud: Bilbo Balings trekt op reis om een schat te zoeken die bewaakt wordt door de draak Smaug. Bilbo’s queeste brengt hem meerdere keren in gevaar, maar hij wordt gelukkig bijgestaan door de tovenaar Gandalf en een aantal dwergen. Het verhaal wordt verteld in de vorm van een epische queeste en ieder hoofdstuk introduceert wel een nieuw duister wezen uit Tolkiens Midden-aarde. Op die manier ontwikkelt Bilbo een nieuw niveau van bevoegdheid en wijsheid.

Wordt een getrouwe weergave van het boek? Ik mag hopen van niet (het is niet voor niets dat ze het besluit hebben genomen om eerst voor LotR te kiezen voor een verfilming i.p.v. The Hobbit) en gezien de rollen denk ik dat regisseur Peter Jackson ook wat personages teruggehaald die NIET in het boek voorkomen.

Update 30/05/2011: Peter Jackson heeft zonet de titels bekendgemaakt van de Hobbit-films, waarvan de eerste momenteel wordt opgenomen in Nieuw-Zeeland. Die zal The Hobbit: An Unexpected Journey heten en komt uit in december 2012. De opvolger van de twee prequels op de Lord of the Rings-trilogie zal The Hobbit: There and Back Again heten en komt een jaar later uit. Beide films zouden trouw blijven aan de boeken van Tolkien. There and back Again was de alternatieve titel voor het boek uit 1937, An Unexpected Journey is ontleend aan het eerste hoofdstuk, dat An Unexpected Party heet. Jackson bevestigde tevens dat de White Council, een groep van krijgsheren en tovenaars uit Midden-Aarde die werd opgericht om de macht van Dol Gulder te breken, in beide films zal aantreden.

*** Related Posts***
04/11/2010: De financiering van The Hobbit
17/10/2010: The Hobbit films kosten 360 miljoen dollar
14/06/2010: Del Toro verlaat The Hobbit
28/09/2009: MGM op de rand van het faillissement
29/04/2008: Ian McKellen en Andy Serkis in The Hobbit 1 & 2
24/12/2007: Peter Jackson zal The Hobbit produceren
14/01/2007: Peter Jackson krijgt The Hobbit niet !
24/11/2006: The Hobbit met Peter Jackson of Sam Raimi?
31/10/2005: Five things that sucked about Lord of the Rings
21/12/2004: The Lord of the Ring prequel

4 Comments

 1. baladur

  Ik dacht niet dat Legolas in The Hobbit zat, maar is ondertussen al tien jaar geleden dat ik het boek heb gelezen. Maar ik heb anderzijds alle vertrouwen in dat Peter Jackson weet waarmee hij bezig is.

  Reply
 2. Jurgen

  Kijk hier al fel naar uit. Toch spijtig dat Guillermo Del Toro uiteindelijk geen regisseur meer is. Niets tegen Peter Jackson, maar ik hoop dat hij vernieuwend genoeg is om The Hobbit aan te pakken. De Toro had een compleet nieuwe weg kunnen inslaan.

  Reply
 3. stefaan

  Boek valt uiteindelijk nog wel mee, er valt veel mee aan te vangen. De lange beschrijvingen van wie Hobbits zijn en hoe ze leven kan in ieder geval de prullenmand in en vervangen door nieuwe verhaallijnen.
  @jurgen: ik heb liever peter jackson dan een guillermo del toro. Soms de laatste Hellboy gezien??

  Reply
 4. Philou

  Enkel jammer dat die films ook weer om zeep geholpen zullen worden door ze in dat domme 3D gedoe uit te brengen. Ik vind 3D geen meerwaarde geven, integendeel, het geeft teveel afleiding en het kleurenpallet van een film is op die manier ook beperkter. Hopelijk zal je beide versies in de bios kunnen bekijken maar die kans lijkt me wel erg klein. šŸ™

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *