Shark Night 3D poster + trailer

Het is nog maar een paar maand geleden dat The Reef (2010) zijn intrede deed op het BIFFF, of hier hebben we al een nieuwe haaien-film.

shark night 3d,the reef,open water,piranha 3d,David R Ellis,Asylum,Will Hayes,the final destination,Jesse Studenberg,horror

En deze keer duiken we met Shark Night 3D (2011) opnieuw in het exploitation-genre, in plaats van de realistische docu-aanpak van films als The Reef en Open Water. Deze haaienfilm lijkt er een beetje te komen in de nasleep van Piranha 3D (2010). Er zitten dus ook geen echte haaien in de film, maar eerder cgi-exemplaren.

Korte inhoud: Een groepje van zeven studenten brengt een weekendje door in een huisje aan een meer om er een kleine vakantie te houden. Wanneer de vrienden aangevallen worden door bloeddorstige zoetwaterhaaien, zullen ze alles op alles moeten zetten om niet aan hen ten prooi te vallen.

De film wordt geregisseerd door David R. Ellis die ons eerder al opscheepte met Snakes on a Plane (2006). De paar lijnen dialoog werd geschreven door twee jongeren Will Hayes en Jesse Studenberg, die zo goed als geen ervaring hebben met het schrijven van scenario’s. Fijnzinnig zal het dus in geen geval worden. De regisseur heeft ook The Final Destination (2009) gemaakt, een slechte film maar de speciale effecten vielen nog wel mee. Dus er is nog wat hoop. Hoewel, …de man is ook verantwoordelijk voor Asylum (2008), misschien wel de meest idiote horrorfilm van de laatste 10 jaar.

Ook in de cast zitten geen vaste waarden, maar heel wat tv-gezichten zoals Chris Carmack en Joel David Moore, naast uiteraard ook wat eye-candy met Sara Paxton en Christine Quinn.

Los van de mogelijks zwakke kwaliteit van de film vind ik de poster wel geslaagd. Niets origineels (bikini girl “check”, haai met open muil op het punt het meisje te bijten “check”), maar wel een uitstekende collage die rillingen bezorgt. Beide hebben ze de mond open, de ene met het doel om te verorberen, de andere schreeuwt haar angst uit. Dit moet toch één van de meest geslaagde horrorposters zijn die ik al in maanden heb gezien. Het enige wat ik er niet had opgezet was: “From the director of The Final Destination“. Dit is niet meteen het soort films waarmee je wil uitpakken.

Dat alles opnieuw in 3D is, laat me onberoerd. Ik heb het ondertussen al gehad met shots met voorwerpen die in de lens worden gegooid of beesten die op ons komen afgestormd. De film komt op 28 september 2011 bij ons in de bioscoop.


*** Shark Night 3D trailer ***

4 Comments

 1. gregg

  Met al die films zijn ze dan verwonderd dat er bijna geen haaien meer zijn in de oceanen :s

  Reply
 2. Aless

  Dat er geen haaien meer zijn komt vooral ook omdat ze in Chinese restaurants nog steeds haaievinnensoep serveren. Daar zouden ze eens mee moeten ophouden !

  Reply
 3. Bianca

  lijkt mij wel een goede film…
  alvast een goed weekend toegewenst
  groetjes

  Reply
 4. veroeven nick

  nice

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *