Kathryn Bigelow maakt Osama Bin Laden film

Er komt dus binnenkort een Osama Bin Laden film, Zero Dark Thirty (2012), of wat had je gedacht. Het grappige is dat ze er al een tijdje mee bezig waren, en nu met de dood van de al-Qaeda leider hun scenario een beetje zullen bijwerken. En het zal geen B-filmpje van geen belang worden, want niemand minder dan Kathryn Bigelow, die eerder al brokken maakte met haar oorlogsdrama The Hurt Locker (2008). Het is Inside Movies die met het nieuws komt:

EW has confirmed that since 2008, The Hurt Locker’s Oscar-winning director Kathryn Bigelow and screenwriter Mark Boal have been working on a film version of a book called Kill Bin Laden. They were so far along, in fact, the duo were looking to shoot their film this summer with independent financing.


osama bin laden,Kathryn Bigelow,Navy Seals

Eigenlijk ging het boek over de mislukte aanslag op Bin Laden in Tora Bora in 2001, waar de Amerikanen een poging ondernamen om met bommen de gevreesde terrorist te vermoorden. Maar niemand kon met zekerheid zeggen of de man wel in Tora Bora was. Maar na de nieuwe ontwikkelen zal het verhaal wel herschreven worden. Ook al had Bigelow een Oscar op zak, toch had ze het moeilijk om de film gefinancierd te krijgen, maar na de dood van Bin Laden zullen de kaarten wel anders liggen en zullen er velen staan springen om financieel bij te springen.

Wat iedereen natuurlijk wil zien zijn de Navy SEAL’s van Team Six, die de geslaagde raid op het huis van Osama hebben uitgevoerd. Een soort Navy Seals (1990) maar dan gebaseerd op waar gebeurde feiten en geregisseerd met oog voor drama en karakter-ontwikkeling. Maar wat ik ook nog wil zien, is wat er zich allemaal achter de schermen afspeelde. Zowel binnen het Witte Huis als bij de CIA. Een geheime dienst die nota bene via folter-technieken is gekomen tot de naam van de koerier van Bin Laden, die heeft geleid naar de man in kwestie.

Heel veel potentieel voor een ijzingwekkende actie-thriller, maar de scenarist zal van heel goede komaf moeten zijn, want zoiets schrijf je niet op 6 maanden. Er is heel veel research nodig en een intrigerend plot. Maar ik ben enerzijds wel tevreden dat Kathryn Bigelow achter de camera staat. We zullen zien wat het wordt. Maar eerst zou ze nog het actie-avontuur Triple Frontier (2012) moeten inblikken met Johnny Depp en Tom Hanks in de hoofdrollen.

Vinden jullie het te vroeg en kan die Osama Bin Laden film niet vroeg genoeg komen? Laat het weten in de commentaren.

3 Comments

 1. julie

  Hurt Locker vond ik al geweldig en Kathryn Bigelow is zowiezo de beste vrouwelijke actie-regisseur in Hollywood, dus kan wel boeiend zijn. Maar ik zou toch liever hebben dat ze er een politieke thriller van maken in de stijl van Syriana.

  Reply
 2. dimitri

  Is misschien wel wat vroeg om het fijne te achterhalen van wat er ginder precies gebeurde, maar ja, je kan er niet omheen. Het blijft een belangrijke gebeurtenis voor de Amerikanen.

  Reply
 3. fernandes

  Veels te vroeg!!!!! Veels te laat!!!!
  Media is niet te vertrouwen. En zo’n film al helemaal niet. Misshien over 30 jaar een film over deze bastaard maken.
  Nu is het veels te vroeg. Bin laden is geen icoon! Maar een moordenaar…..

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *