Fast Five plundert box-office in de States

Niemand had kunnen denken dat Fast Five (2011) misschien wel één van de beste actiefilms zou worden van 2011, laat staan dat deze 5de Fast and Furious film zomaar eventjes de Amerikaanse box-office op stelten zou zetten met een openingsweekend van zomaar eventjes 83,6 miljoen dollar. Dit moet waarschijnlijk één van de grootste openers zijn van Universal ooit.

fast five,vin diesel,fast and furious,the fast and the furious,Paul Walker,Jordana Brewster,Dwayne Johnson,Tokyo Drift,The Expendables,thor,box-office

Korte inhoud: Nadat ex-agent Brian O’Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken.

De eerste drie delen van de Fast and Furious franchise begon goed maar verloor de pedalen met een teleurstellende The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006). Maar met Fast & Furious (2009) werd orde op zaken gesteld en kwamen Vin Diesel en Paul Walker terug. De film bracht een slordige 70 miljoen dollar op in zijn openingsweekend, maar niemand had kunnen denken dat het 5de deel daar nog een schepje zou bij doen.

Eén van de redenen voor het grote succes van deze prent is misschien ook wel de komst van een ander “zwaargewicht”, met name Dwayne Johnson, die eerder met de harde vendetta-actieprent Faster (2010) bewees dat hij terug was als actieheld. Vin Diesel vs Dwayne Johnson geeft blijkbaar meer vonken dat Schwarzenegger vs Stallone in The Expendables (2010). En uiteraard, wanneer het buiten bloedheet begint te worden hebben mensen zin in rollercoaster actie-blockbusters.

Paramount had de bui al voelen aankomen en heeft Thor (2011) eerst uitgebracht buiten de States, en heeft de release gezet op 6 mei voor de Amerikaanse markt. Een slimme zet, want de comic-adaptatie haalde zo ook een slordige 90 miljoen dollar binnen. Het valt nog af te wachten wat de film in de States zal doen. Ook Fast Five maakte een goede beurt in de rest van de wereld, met een mooie tweede plaats met 81 miljoen dollar. De film had een productiebudget van 125 miljoen en heeft nu al na een paar dagen een recette van 165 miljoen dollar.


fast five,vin diesel,fast and furious,the fast and the furious,paul walker,jordana brewster,dwayne johnson,tokyo drift,the expendables,thor,box-officefast five,vin diesel,fast and furious,the fast and the furious,paul walker,jordana brewster,dwayne johnson,tokyo drift,the expendables,thor,box-officefast five,vin diesel,fast and furious,the fast and the furious,paul walker,jordana brewster,dwayne johnson,tokyo drift,the expendables,thor,box-office
© Universal Pictures Home Entertainment

Het verhaal zal wel filterdun en dom zijn, maar daar ligt niemand wakker van als de actie werkt. En regisseur Justin Lin (Fast & Furious) haalt zijn voet blijkbaar niet van het gaspedaal voor de volle 2 uur en 10 minuten. Het is spijtig dat Kinepolis hier in Brussel zijn IMAX zaal heeft opgedoekt, want dat had misschien nog wel eens leuk kunnen zijn om deze rollercoaster op een gigantisch scherm te zien. De film komt bij ons uit op woensdag 4 mei 2011.


*** Fast Five trailer ***

***Related Posts***
19/03/2015: Fast & Furious 7 review
05/02/2015: Een eerste blik op Fast & Furious 7
01/12/2013: Paul Walker overleden
13/09/2013: Furious 6 review
28/09/2011: Fast Five review
07/02/2011: Dwayne Johnson in vendetta-stijl in Faster
02/04/2009: Fast and Furious blu-ray tripack
26/08/2008: Fast & Furious teaser trailer
13/06/2005: Fast and Furious 3 in de startblokken

7 Comments

 1. kons

  Trailer zag er al goed uit, en dat er ook geen directe concurrenten waren zal ook wel hebben meegespeeld. Ga ik toch gaan zien.

  Reply
 2. pacheco

  het ziet er wel leuk uit, Fast and Furious 4 was al een mooi aanvulling. Deel 3 trok op niet veel omdat de oorspronkelijke cast ook niet van de partij was, met uitzondering van de cameo van Vin Diesel op het einde.

  Reply
 3. Rdaels

  Hmm was een hele goede film blijkbaar had de cinema in Antwerpen hem al een week te vroeg ge released ofzo en was hem toen gaan zien en was zeker goed

  Reply
 4. hendrik

  Typische zomer-blockbuster, maar zoals Kons zegt, er was niet meteen veel concurrentie. Ik ben benieuwd of hij ook zo hoog zou scoren met een film als Thor, die deze week zijn release krijgt in de States.

  Reply
 5. Gregg

  Hadden ze die film niet heter een andere titel gegeven, is nogal verwarrend met die andere film met Dwayne Johnson, Faster. Misschien beter ‘F&F: Fifth Gear’ of zoiets.
  Vin Diesel vs Dwayne Johnson, mooie struggle. Tevens opmerkelijk dat die twee niet in The ERxpendables zaten…en maar goed ook.

  Reply
 6. JC

  Film valt wel mee, leuke over-the-top actie-scènes met wat heftige opstootjes, maar toch niet dé actiefilm van het jaar hoor. Het is eigenlijk een beetje van hetzelfde met iets meer budget en iets imposanter met het aantreden van Dwayne ’the rock’ Johnson.

  Reply
 7. koel keith

  Ja inderdaad Kinepolis heeft de bal goed gemist met hun opdoeken van imax! Als je nu weet dat in de states alle 3D films worden uitgebracht in IMAX …

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *