Tom Hardy en Nick Nolte in Warrior

De bromances (romance between brothers) zijn hip aan het worden. En dan in het bijzonder de films waar er gevochten wordt. Na The Fighter (2010) is er binnenkort Warrior (2011) van Gavin O’Connor (Pride and Glory), een prent waar twee broers het opnemen tegen mekaar in een cage-fight. Het is bij mijn weten tevens het eerste MMA-drama uit Hollywood.


Warrior,Gavin OConnor,Pride and Glory,The Fighter,Nick Nolte,Joel Edgerton,Tom Hardy,Inception,Jennifer Morrison,bromancewarrior,gavin oconnor,pride and glory,the fighter,nick nolte,joel edgerton,tom hardy,inception,jennifer morrison,bromance

Korte inhoud: De gepensioneerde staalarbeider en voormalig bokser Paddy Conlon (Nick Nolte) heeft door zijn alcoholisme zijn gezin verscheurd achtergelaten. Echter op zekere dag komt hij tot inkeer en versobert op berouwvolle wijze zijn levenswandel. Zijn jongste zoon Brendan (Joel Edgerton) accepteert vervolgens maar al te graag zijn aanbod om hem te trainen als worstelaar c.q. martial arts-specialist. Zijn broer Tom (Tom Hardy) is echter ook nog niet uit het zicht verdwenen. Hij negeert zijn vader en is met zijn eigen loopbaan als worstelaar bezig. Beide broers bereiden zich nu voor op hetzelfde toernooi.

De meesten zullen Tom Hardy nog wel kennen van Inception (2010) en wat meteen opvalt is zijn opgepompte lichaam. Het is een acteur die net zoals een Christian Bale leeft voor zijn acteerkunst, en zoiets geeft meteen vonken op het scherm. Maar diegene die misschien wel het meeste vuurwerk zal generen is Nick Nolte. We krijgen een glimpje van hem te zien in de trailer en dit zou wel eens een rol kunnen zijn waarmee hij in de prijzen zal vallen. Het is in ieder geval het soort film die op diverse filmfestivals wel snel wordt opgepikt.

Nog iets om naar uit te kijken is de verschijning van de knappe House MD actrice Jennifer Morrison. Het enige waar ik me een beetje vragen bij stel is de pg-13 rating. Als we een blote borst zien dan krijgt de film op z’n minst al een nc-17 rating, maar als twee kerels elkaar met de blote vuisten op het smoel kloppen tot het bloed van het gezicht druipt, dan zou een pg-13 al moeten volstaan..?? Vreemd. Hopelijk hebben ze de MMA niet teveel gecensureerd of er iets van gemaakt wat niets met de realiteit te maken heeft. We zullen moeten wachten tot 14 september 2011 om het resultaat te zien op het witte doek.


*** Warrior trailer ***

5 Comments

 1. micha

  Waarom niet een pg13 rating. Als ze een film maken over hockey, boksen of rugby gaat het toch ook ruig aan toe en zien we ook bloed.
  Trailer is veelbelovend.

  Reply
 2. janaïka

  The Fighter was een boeiende boksfilm met voortreffelijk acteerwerk en deze film lijkt zich op dezelfde leest te schoeien. Hopelijk wordt het toch meer drama dan gevecht, want zoiets kan ook op de zenuwen beginnen werken.

  Reply
 3. miiki

  Stevige trailer! Ben benieuwd.

  Reply
 4. andrew

  het kan volledig aan mij liggen.. maar die transformatie van Hardy en/of zijn karakter deed me sterk denken aan Schoenaerts in Rundskop?

  Reply
 5. arjen

  Mja, had wel iets van een brulkop.
  Vond het een ‘ok’-film, maar had er toch iets meer van verwacht.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *