Vier goddelijke dames in Thor

Vier goddelijke dames sieren de Marvel-adaptatie van Thor (2011) van Kenneth Branagh. Deze prent zit vol testosteron maar ook supersexy vrouwelijke tegengewichten zoals Natalie Portman, Rene Russo, Kat Dennings en Jaimie Alexander. Ze spelen ieder een ijzersterke vrouw en draaien blijkbaar alle mannen rond hun vinger.

Korte inhoud: De machtige, maar arrogante krijger Thor (Chris Hemsworth) wakkert met zijn roekeloze acties een eeuwenoude oorlog aan. Thor’s vader Odin (Anthony Hopkins) verbant Thor naar de Aarde en hier wordt hij gedwongen tussen de normale bevolking te leven. Hij wordt verliefd op de jonge wetenschapper Jane (Portman). Terwijl zij een relatie ontwikkelen op Aarde beseft Thor wat het vergt om een echte held te zijn wanneer zijn aartsvijand duistere krachten van Asgard naar de Aarde stuurt.

Elke held heeft een vrouwelijke tegenspeelster aan zijn zij en Chris Hemsworth krijgt het gezelschap van de beeldschoon Natalie Portman. Zij vertolkt de rol van Jane Foster, de liefdes interesse van Thor. Jane is een astrofysicus en moet Thor helpen met het redden van de aarde. Natalie had al getekend nog voor het script geschreven was, op deze manier kon ze mee het personage vormgeven. Jane Foster is dan ook een zeer serieuze wetenschapster. Dit kan misschien gek klinken, maar het zijn zo’n kleine dingen waardoor jonge meisjes erin kunnen geloven dat dit mogelijk is. Als je de wereld moet redden, heb je dus wel wat meer nodig dan een mooi uiterlijk, maar het kan nooit kwaad natuurlijk. Thor mag zich gelukkig prijzen dat hij hulp krijgt van zo’n bloedmooie vrouw.

Maar zelfs astrofysici kunnen de klus niet alleen klaren en Jane Foster wordt dan ook bijgestaan door haar gevatte assistente Darcy. Zij wordt vertolkt door de sexy Kat Dennings. Darcy hoopt om ooit zoals Jane Foster te zijn, maar eer het zover is, heeft ze nog veel te leren. In een film, die soms zeer serieus kan overkomen (de aarde wordt dan ook aangevallen), houdt Kat het vrolijk met haar grappige oneliners. Zo vindt ze het zeer leuk om haar Facebook up te daten met foto’s en commentaar op Thor.

Darcy en Jane Foster zijn beide mensen op aarde maar in Asgard, de wereld van de goden zijn de vrouwen jammer genoeg in de minderheid maar de vrouwen die er zijn, zijn echte godinnen. Rene Russo is de godin Frigga. Zij is de vrouw van Odin (Anthony Hopkins) en de stiefmoeder van Thor. Om deze twee heren in toom te houden, maakt ze gebruik van magie en spreuken. Zij is de enige godin die waardig genoeg wordt gevonden om op de hoge troon te zitten en uit te kijken op het hele universum. Ze is dan ook Rene Russo, dé vrouw die het tegen alle actiehelden in de jaren 90 opnam en het kon navertellen.

Sig (Jaimie Alexander) is een jeugdvriendin van Thor en vecht zij aan zij met hem in alle gevaarlijke avonturen. Zij is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Jaimie Alexander heeft zich goed mogen voorbereiden op deze rol, zo mocht namelijk elke dag naar de gym voor gevechtstraining. Wat natuurlijk een supersexy lichaam opleverde, dat we misschien ook wel in de film te zien krijgen. Die gevechtstraining is nochtans niets vreemd voor haar, want zij was één van de enige meisjes in haar worstelteam in het middelbaar. Als Sig krijgt ze er nog een paar extra talenten bij, zo is ze immuun voor alle ziekten, haar vlees en botten zijn drie keer zo dik als die van mensen en ze kan poorten creëren tussen verschillende dimensies. Altijd zeer handig als je regelmatig in benauwde situaties terechtkomt, wat dan ook het geval is als je met Thor op stap bent. En wie zou haar niet naast zijn zij willen hebben? Sexy en woest, de ideale combinatie.

Ikzelf had mijn bedenkingen na het zien van de trailer, maar wie weet, kunnen deze dames de boel nog redden. Thor komt bij ons uit op 27 april 2011.


*** Thor trailer ***

***Related Posts***
15/12/2010: Thor wordt de nieuwe Flash Gordon
02/02/2009: Disney koopt Marvel voor 4 miljard dollar
14/07/2009: Natalie Portman wordt het meisje van Thor
18/05/2009: Chris Hemsworth voor Thor, the Thunder God
02/10/2008: Kenneth Branagh regisseert Thor
13/05/2008: Brad Pitt voor Thor?

2 Comments

 1. fabian

  Het kan nog steeds fout lopen met deze adaptatie. Anthony Hopkins is al een tijdje geen referentie meer voor kwaliteit. Natalie Portman daarentegen duikt meestal wel in goeie films op, maar ook zij kan zich laten verleiden door de geur van dollars.
  Deze trailer is in ieder geval al wat beter dan de vorige…

  Reply
 2. baladur

  Iedereen doet heel neerbuigend over Thor, maar ik denk dat deze film nog wel eens de moeite kan zijn, juist omwille van de lage verwachtingen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *