Will en Jaden Smith in Shyamalan science-fiction film

Er zijn nog maar weinig films met Will Smith die geen succes werden. De man heeft dollar-tekentjes in zijn pupillen. Hij is binnenkort te zien aan de zij van zijn talentvolle zoon Jaden Smith in een science-fiction avontuur, die wellicht gedoemd is om een kassucces te worden. Zeker in het licht van hun vorige samenwerking in The Pursuit of Happyness (2006).

En laten we niet vergeten dat die kleine Jaden met zijn The Karate Kid (2010) remake zomaar eventjes 360 miljoen dollar kon inzamelen tijdens zijn bioscoop-release. Voor een film met een productiebudget van 40 miljoen dollar is dat een pak geld.

Maar de enige man die misschien de slagkracht van deze twee geliefde acteurs kan beknotten, is niemand minder dan M. Night Shyamalan (Unbreakable, The Village), die de laatste jaren de ene mislukking na de andere opstapelt. Zijn laatste flodder was The Last Airbender (2010), die met een productiebudget van 150 miljoen dollar zwaar ontgoochelde aan de box-office. Of Shyamalan het tij kan keren met een zwaargewicht als Smith valt nog maar te bezien. Tevens is de Smith/Shyamalan combinatie een beetje bizar.

Het verhaal speelt zich af ergens in een verre toekomst op een verlaten Aarde. Jaden probeert zichzelf te redden en is op zoek naar zijn vader die na een crash spoorloos is. Sony heeft op dit ogenblik nog geen titel voor de film. En Shyamalan mag misschien zijn mojo zijn kwijtgespeeld, het blijft nog steeds één van de betere sfeerscheppers en acteurs-regisseurs in de business. Ik ben dus benieuwd naar die eerste filmtrailer. Misschien wordt dit een soort Independence Day 2 meets I am Legend.

1 Comment

  1. berten

    Als het geschreven is door Shyamalan heb ik er geen goed gevoel bij. Wat zal de twist nu weer zijn? Dat Will Smith eigenlijk een alien is die zich voordoet als zijn vader?? Toch opmerkelijk dat hij nog steeds voldoende geld krijgt voor dergelijke films te maken. Hebben ze in Hollywood dan werkelijk een tekort aan bekwame regisseurs??

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *