Arnold Schwarzenegger in Predator 4 en Terminator 5?

Arnold Schwarzenegger is back! Schwarzie kreeg de laatste 2 jaar het ene gekke filmaanbod na het andere. De nu 63-jarige ex-bodybuilder kan met een waaier van filmrollen alle kanten uit. Zo zouden er plannen zijn voor een remake van het heerlijk absurde The Running Man (1987), een B-film uit de jaren ’80 met Arnie in de hoofdrol.

Ook zou er volgens de voormalige Mister Olympia een nieuw Predator project uitgetekend zijn rond zijn personage uit de eerste film: Commander Dutch (Get down, get to the choppa! nvdr). Het is gissen hoe ze Arnold terug willen gaan integreren in de franchise. Ik geloof in een Predator 4 waarbij Adrien Brody uit Predators (2010) en veteraan Arnold de koppen bij elkaar steken om te ontsnappen van de Predator planeet, een rechtstreeks vervolg dus op het vorige luik.


terminator,terminator 5,predator,predators,arnold schwarzenegger,the expendables 2,true lies 2,the running man,James Cameron,Sylvester Stallone,bruce willis,Bolo Yeung,Commando,Colin Farrell,Sam Worthington,avatar 2,avatar 3terminator,terminator 5,predator,predators,arnold schwarzenegger,the expendables 2,true lies 2,the running man,James Cameron,Sylvester Stallone,bruce willis,Bolo Yeung,Commando,Colin Farrell,Sam Worthington,avatar 2,avatar 3
© Columbia TriStar Home Entertainment & 20th Century Fox

Een heerlijke dosis old school actie opgefleurd met een reeks oneliners met een Oostenrijkse tongval zijn meer dan welkom in hedendaags Hollywood waar zielloze CGI gedrochten en weinig indrukwekkende 3D projecten (Mijn viewmaster maakt betere 3D beelden dan de meeste films) de plak zwaaien.

Ook zou er (weinig verrassend) een aanbod zijn om terug in de huid te kruipen van De T-800 in Terminator 5 (2014). Hopelijk ditmaal niet geregisseerd door een veredeld reclamefilmer. Fans hopen stilletjes op de terugkeer van James Cameron om de Terminator wereld terug naar waarde te herstellen. Diezelfde Cameron zou een True Lies 2 nog steeds op zijn agenda hebben staan, waarvan het script al sinds 2002 klaak is. Hij droomt openlijk van een nieuwe samenwerking met The Oak.


terminator,terminator 5,predator,predators,arnold schwarzenegger,the expendables 2,true lies 2,the running man,James Cameron,Sylvester Stallone,bruce willis,Bolo Yeung,Commando,Colin Farrell,Sam Worthington,avatar 2,avatar 3terminator,terminator 5,predator,predators,arnold schwarzenegger,the expendables 2,true lies 2,the running man,James Cameron,Sylvester Stallone,bruce willis,Bolo Yeung,Commando,Colin Farrell,Sam Worthington,avatar 2,avatar 3
© Paramount Pictures & 20th Century Fox

Ook zou Sylvester Stallone verlangen naar Arnold’s charisma: hij blijft een kijkcijferkanon en heeft nog steeds miljoenen fans. Sly wil hem namelijk een centrale rol doen spelen naast Bruce Willis in The Expendables 2 (2012) . Dit aan de zijde van Bolo Yeung (de opgepompte Aziaat uit Bloodsport) en Jean-Claude Van Damme, opgevuld met de cast van het eerste deel. Een natte droom voor elke actiefanaat.

Voor een nieuwe Total Recall (2012) of Commando (2011) zal hij niet meer in aanmerking komen, daar beide cult-films zullen worden hermaakt met respectievelijk 2 slapjanussen: Colin Farrell en Sam Worthington. Daar loopt bijna niemand warm van denk ik. Wat een absurd idee eigenlijk om Commando, de meest onrealistische actiefilm aller tijden te gaan remaken. Hollywood is duidelijk de kluts kwijt. The Governator heeft zelf echter weinig zin om al zijn vorige personages opnieuw te spelen en kijkt meer uit naar een rol van een comicbook held (geen details bekend) of als Duits officier in WOII die Joden van de gaskamers redt: With Wings of Eagles. Ik denk echter dat als hij geld ruikt, hij vele rollen wel zal aannemen.

Het mag duidelijk zijn dat het geen fabeltje meer is dat Arnold Schwarzenegger binnenkort terug op het grote scherm te zien zal zijn, daar hij het nu ook officieel bevestigd. De altijd onderschatte Oostenrijker is nog lang niet uitgeteld en kan na al die jaren afwezigheid nog steeds meedraaien in het A-circuit van Hollywood. Wat men ook mag beweren, Arnold is terug in vorm en kan fysiek mee. Vlak na zijn hartoperatie enkele jaren geleden was hij een wrak, maar hij zou sinds enkele jaren geregeld terug in de gym zitten en zijn fysiek zou terug op niveau zijn. Wat Sly met zijn lichaam nu nog kan, kan Arnold als ex-bodybuilder nog beter. (Met of zonder groeihormoon, wie zal het zeggen). Ook is het niet onrealistisch dat Arnold een rol zou krijgen in Avatar 2 (2014) en Avatar 3 (2015) . Als het fysiek niet meer lukt, dan zeker wel met CGI! Want laat ons eerlijk zijn: wie heeft ooit Arnold’s leegte ingevuld sinds zijn vertrek?

Juist, niemand! Hebben jullie nog leuke/gekke ideeën voor sequels, remakes of nieuwe projecten waar Arnold geschikt voor zou zijn? Kindergarten Cop 2? Raw Deal 2, …?! Laat het ons weten!

7 Comments

 1. Kons

  Die cgi-schwarzenegger in Terminator Salvation vond ik al vreselijk nep, dus ik denk dat ze deze franchise beter Arnold-free maken. True Lies 2 zit ik niet op te wachten, Pradator is ondertussen uitgemolken. Het enige wat hem misschien nog te doen staat is een grotere rol spelen in The Expendables…

  Reply
 2. Baladur

  Van mij mogen ze gerust nog meet Terminator films maken, voor zolang de actie goed is en het verhaal de moeite waard is om 90 minuten lang de aandacht vast te houden. In tegenstelling tot vele anderen vond ik terminator salvation nog wel meevallen. Had eigenlijk veel slechter verwacht. Toch zie ik niet meteen waar Schwarzenegger nog van nut kan zijn…

  Reply
 3. fredje

  Van mij mogen ze wel eens ‘The Running Man’ in een nieuw kleedje steken, met Schwarzenegger als oude gladiator 🙂

  Reply
 4. Baron Von Marlon

  Mijn suggesties:
  -Een film als Machete met Arnold (Big Gun lijkt me leuke titel).
  The Gun zijn gezin wordt vermoord door een pscyho, maar Arnie krijgt de schuld en beland in de gevangenis.
  Daar schopt hij lekker keet, ontsnapt en gaat wraak nemen op de persoon/personen die verantwoordelijk zijn voor alles.
  -Een film als Commando, maar dan met ZOMBIES!
  Welcome To The Jungle lijkt mij een geschikte titel, ook al bestaat er al een film met dezelfde naam.
  Arnie zou het schitterend doen in een film als deze. Geef hem enkele leuke one-liners en quotes, een zwaar arsenaal wapens en een massa zombies.
  Geen te ingewikkeld script. Gewoon Arnold die een geleerde moet gaan redden op een tropisch door zombies bezet eiland.
  -Een gestoorde komedie met Arnold en Will Ferrell.

  Reply
 5. miiki

  mjn suggestie:
  Air Force Two (de sequel op Air Foce One) Arnold als president die zijn gezin kost wat kost moet redden van terroristen die zijn vliegtuig in een kerncentrale willen doen crashen. Succes verzekerd!

  Reply
 6. joey

  Een nieuwe predator is altijd goed.
  Als Arnold een rol wil, is ie beter af als een “oude generaal” ofzoiets.
  En ik heb niet echt genoten van Adrien Brody in Predators, alhoewel dat deel wel goed was.

  Reply
 7. werner

  Wat mij betreft mogen ze schwarzie in al de vermelde films laten spelen.
  Als filmliefhebber heb ik het altijd voor hem gehad.
  Terminator 5 met schwarzie lijkt mij geen slecht idee en zeker als de film wordt geregiseert door james cameron alsook true lies 2 en ee. Sequel op predator.
  Voor de oudere generatie heeft schwarzie nog niet afgedaan. Zolang ze hem maar niet afschilderen als voorbije glorie…

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *