Van Looy maakt zijn Amerikaanse Loft versie

Toch niet weer een Loft (2008) remake, na de weinig vernieuwende Loft remake. En toch! Hier komt dan uiteindelijk de natte droom van Erik Van Looy, want hij mag een Amerikaanse versie gaan draaien van de film. De nieuwe remake zou The Loft heten.

Korte inhoud: Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.


loft,remake,erik van looy,bart de pauw,Patrick Wilson,James Marsden

Loft was in ons land een voltreffer en deed een goede beurt in Nederland, dus willen de Amerikanen het wel eens wagen met een paar Hollywood-acteurs. Patrick Wilson en James Marsden zijn reeds twee acteurs die genoemd worden voor de rollen, de opnames zouden al in het voorjaar beginnen. Ook in de Nederlandse versie van Loft was Van Looy al betrokken gezien de regisseuse een ongeval had en de productie geen vertraging mocht oplopen.

Het is ook wel een mooie pluim op het werk van Bart De Pauw die zijn scenario van België, via de lage landen naar Amerika mag ziet vertrekken. Laten we hopen dat hij nog steeds een percentage van de koek zal krijgen voor het geleverde werk. Wat Erik betreft, hij is een filmmaker die thuishoort in de States, nog meer dan een Jan Verheyen. Zijn filmstijl en zijn voorliefde voor Amerikaanse films spreken boekdelen. Ik denk dus wel dat hij zijn film zal kunnen verfijnen, en wie weet, laat hij het scenario nog eens bewerken door een Amerikaanse scenarist. Hij zal het sowieso moeten doen voor de dialogen. Niemand wil toch een tweede Shades (1999) zien, niet?

Wat ze nu voor mekaar moeten krijgen is voldoende geld inzamelen om hiervoor een big-budget film te maken met een paar Hollywood sterren. Als ze iets teveel op safe zullen spelen met een bescheiden budget vrees ik dat het Amerikaanse publiek zal wegblijven. Zij zijn andere zaken gewend en de periode van Paul Verhoeven ligt ondertussen ver achter ons. Maar ik ben ervan overtuigd dat er slimme koppen bezig zijn met de ontwikkeling van de film.

***Related Posts***
02/02/2015: The Loft van Erik Van Looy flopt in zijn openingsweekend
31/01/2015: The Loft krijgt barslechte kritieken in de States
21/01/2015: The Loft is nog maar eens verschoven
16/12/2014: The Loft van Erik Van Looy krijgt nieuwe filmposters
03/11/2014: The Loft van Erik Van Looy blijft steken op minder dan 100’000 bezoekers in eigen land
17/10/2014: Juryvoorzitter Bret Easton Ellis maakt The Loft met de grond gelijk
23/09/2014: The Loft heeft nieuwe Amerikaanse releasedatum
15/09/2014: The Loft review
28/06/2014: De release van The Loft wordt nog maar eens uitgesteld
06/08/2013: Release van The Loft voor de zoveelste keer uitgesteld
08/03/2013: De Amerikaanse The Loft wordt andermaal uitgesteld
10/08/2012: Amerikaanse Loft dan toch geen straight-to-dvd film
26/10/2010: Weinig vernieuwende Loft remake
01/08/2010: Erik Van Looy moet Hollandse Loft-remake redden
22/02/2010: Erik Van Looy geen zin in Hollandse Loft-remake
25/01/2010: Hollandse Loft-remake in de maak
07/06/2008: Erik Van Looy en Bart De Pauw maken film

2 Comments

  1. margot

    Is die Hollandse versie tot bij ons gekomen. Heb een abonnement bij ugc maar die film eigenlijk nooit de revue zien passeren… Spijtig dat Van Looy geen andere film kan maken in plaats van een remake van een eigen film. Benieuwd hoeveel budget ie zal krijgen én wat hij ermee zal aanvangen. Loft blijft wel een eenvoudig filmpje die uiteindelijk niet zo heel veel geld van doen heeft.

    Reply
  2. fred

    Wel een mooi zetje voor Van Looy hopelijk boezemt hij voldoende vertrouwen in om nadien een tweede film te beginnen. Zal voor zijn carrière veel beter zijn dan een zoveelste televisie-spelletje.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *