Famke Janssen als boze heks in Hansel and Gretel

En er is ook een heks gecast voor de opkomende Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013) (de Hans en Grietje film), in regie van Tommy Wirkola.

En net zoals in Mirror Mirror (2012) hebben ze hier gekozen voor een knappe actrice voor de rol van de stoute heks. Niemand minder dan Famke Janssen. De mensen van XtraVision schreven het volgende:

Gemma Arterton will play Gretel opposite Jeremy Renner’s Hansel, and Famke will star as the head of a group of witches in the Paramount Pictures project. The movie takes place 15 years after the classic fairytale, and sees Hansel and Gretel become bounty hunters charged with searching for the witches who tried to kill them.

Mooie casting en met de plot kan je wel iets geestig mee aanvangen. Over Famke heb ik geen twijfel dat zij een sterke rol kan neerzetten als stoute heks. Ze heeft trouwens ook al ervaring om een rol van villain te spelen (cf. GoldenEye). Ze is trouwens ook niet de enige heks in de film. Zo zullen ook Zoe Bell en Monique Ganderton een rol als heks spelen, en alweer twee knappe dames.

Famke is dringend aan een box-office hit toe, want de laatste jaren gaat het een beetje bergaf voor de Hollandse schone. Dit zou in ieder geval wel eens een rol kunnen zijn waar ze mee kan scoren, zeker met Oscar-nominees aan haar zij die het acteerniveau wel zullen opkrikken…mocht dit al nodig zijn voor deze film. Indien alles volgens schema verloopt zou de film op 13 februari 2013 in de bioscoop moeten draaien.

Famke Janssen picture gallery: pic01, pic02, pic03, pic04 & pic05

***Related Posts***
11/02/2011: Julia Roberts wordt de boze heks
14/06/2010: Snow White in de maak

3 Comments

 1. Shifty Ufo

  Hey Dave
  Dit is wel niet de plaats,
  waarschijnlijk heb je t al gezien,
  maar ik vind m zo goed anders moet je’m eens posten:
  =>schitterende compilatie van Kubrick films, heb t gevonden op de Morgen
  http://www.demorgen.be/dm/nl/3827/cultuur-media/video/detail/1218350/Twaalf-minuten-durende-ode-aan-Stanley-Kubrick.dhtml

  Reply
 2. dave

  knap, knap!
  Als je een fan bent van Kubrick moet je ook hier eens kijken:
  http://www.kubrick2001.com/
  Mooie analyse 😉

  Reply
 3. Shifty Ufo

  Mooie flash animatie.
  In het vervolgboek 2010 staat een knap hoofstuk ivm de oorsprong van de monolith:
  http://web.textfiles.com/ezines/WTF/wtf00004.txt

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *