Henry Cavill gecast als nieuwe superman

Na onze Catwoman hebben we nu ook onze nieuwe Superman voor de Superman: Man of Steel (2012) reboot van Zack Snyder. Brandon Routh zal vervangen worden door Henry Cavill. Wie? Inderdaad, ik ken hem ook niet.

Zack Snyder,Henry Cavill,superman,man of steel,reboot,dc comics,catwoman,christopher nolan,watchmen,blood and sand,300,Captain America

De 28-jarige Britse acteur was eerder te zien in een belangrijke bijrol in de remake van The Count of Monte Cristo (2002), maar sindsdien bleef hij in bijrollen steken. Ik heb dus geen flauw benul of hij de rol aan zal kunnen, maar Brandon Routh kwam ook maar van het tv-circuit en heeft toch een behoorlijk sterke Superman vertolkt. Spijtig genoeg trok het verhaal op de ballen en was de regie van de film allesbehalve overtuigend. Maar Superman Returns (2006) had zijn verdiensten, en één daarvan was het acteerwerk van de jonge acteur. Afwachten of Henry Cavill evenveel vonken kon geven als zijn voorganger aan dit Dc Comics personage. Ondertussen moet Routh waarschijnlijk met tranen in de ogen zitten na het lezen van het nieuws, gezien de acteur nog steeds de hoop koesterde om nog een Superman-film te vertolken.

Christopher Nolan had eerder interesse vertoond om de film te regisseren, maar haakte toen af en werd uiteindelijk producent van de film. Het mag dus duidelijk zijn dat Nolan ook wel zijn woordje zal zeggen over de productie, en dat kan op zich geen slechte zaak zijn. Toch heeft Zack Snyder bewezen dat hij niet moet onderdoen voor de Batman regisseur met een uitstekende Watchmen (2009) adaptatie en een uit de kluiten gewassen 300 (2006), waarop de serie “Blood and Sand” (2008) zich inspireerde.

Ik vraag me af hoe het Amerikaanse publiek zal reageren nadat ze te weten komen dat hun icoon ‘Superman’ vertolkt zal worden door een ‘Brit’. Henry Cavill was zelfs getipt om de nieuwe James Bond te vertolken, nog vóór Daniel Craig alle twijfel wegnam. Nog een geluk dat ze voor Captain America een Amerikaan hebben gecast, anders zou het niet goed komen. Maar in essentie is Superman niet van Amerika, maar wel van Krypton, en of hij nu met een Brist accent spreekt of een Amerikaans doet eigenlijk niet veel ter zake. Maar het zal wel wat raar doen. Toch denk ik dat ze er een dialect-coach op de filmset zullen hebben.

***Related Posts***
12/12/2012: Nieuwe epische Man of Steel trailer
01/12/2012: Een in de boeien geslagen Man of Steel poster
15/07/2012: Eerste Man of Steel poster
28/03/2011: Amy Adams wordt Lois Lane in Man of Steel
04/03/2011: Kevin Costner en Diane Lane in Superman reboot
08/10/2010: Zack Snyder gaat Superman-reboot regisseren

6 Comments

 1. Sven

  Cavill werd eerder gelinkt aan Harry Potter, James Bond, The Green Lantern, Twilight en Batman Begins. Afgewassen melkmuil uit de aldi-cataloog, me dunkt.

  Reply
 2. arjen

  Benieuwd naar het pak. Ik verwacht in ieder geval iets in de stijl van het nieuwe Spiderman-pak. Hopelijk zal de film ook wel een eigen stijl hebben.
  Cavill ken ik niet maar misschien nog wat te vroeg om hem al af te schieten. Wat het accent betreft, dat is wel te verhelpen. Kijk maar naar House uit de serie House MD, dat is ook een Brit met een Amerikaans accent. Moet kunnen.

  Reply
 3. Nathalie

  Henry zal het zeer zeker goed doen als Superman!
  Ik wil eerst even wat zeggen over de post van Sven: wat je opnoemt is niet helemaal waar. Hij is een hele tijd geleden inderdaad gelinkt aan Twilight. Toen de schrijfster bezig was met de boeken had zij al haar zinnen gezet op Henry als Edward. Maar toen eenmaal het filmen begon was Henry te oud om als 17jarige door te gaan.
  Maar ook de blog klopt niet helemaal. Maar misschien komt dat omdat ik als fan zijn al sinds de Count of Monte Cristo hem volg. Hij heeft een behoorlijk rol gehad in de 4 seizoenen van The Tudors als Charles Brandon, Duke of Suffolk. Ook dat deed hij geweldig.
  Nu is dan eindelijk Immortals uit en kunnen we voor het eerst van Henry genieten op het grote witte doek in de hoofdrol. En volgend jaar komt The Cold Light Of Day uit met oa ook Bruce Willis.
  Over het accent gesproken: hij kan ook met een Amerikaans accent praten, dat deed hij al in de film Blood Creek (ook wel Town Creek genaamd). En al was het met een Engels accent, net zoals de blog zegt, Superman is helemaal geen Amerikaan! Dat maken de Amerikanen er zelf van.
  Er is inmiddels veel tijd verstreken nadat deze blog gepost is, maar dacht moet er toch even op reageren. Ik kan al niet wachten tot Superman uitkomt. Henry is helemaal te gek, en dat ie er een knappe kop (op een goddelijk lichaam) heeft is gewoon een geweldige bonus 🙂
  Ik zou trouwens wel willen weten of je (de blogger) inmiddels Henry hebt gezien in The Tudors of een film…

  Reply
 4. dave

  Hey Nathalie, hier ‘de blogger’ 🙂 (bij elk postje staat de naam van de auteur ;p
  thx voor de update!
  Ik heb Immortals gezien maar vond het acteerwerk in de film nogal ondermaats, dus zijn vertolking in deze film is me niet bijgebleven.
  Ik heb daarentegen meer genoten van The Tudors 😉

  Reply
 5. yves

  ik begrijp vooral niet waarom pas in 2013 terwijl ze al wel aan het filmen zijn zoals batman en die komt in julie uit.

  Reply
 6. Nathalie

  hahaha ja sorry Dave, nu je het zegt zag ik pas een naam staan *schaam* LOL. Ik keek ook alleen maar Immortals voor Henry 😛 Maar ik vond wel de effects van de film heel gaaf.
  Blij dat je wel van The Tudors genoten hebt 🙂 Ik vind persoonlijk dat Henry daar, en dan vooral in seizoen 3 en 4 zijn kwaliteiten heeft laten zien.
  Nu afwachten wat The Cold Light Of Day gaat doen volgend voorjaar en dan daarna Superman natuurlijk. 🙂
  @Yves, special effects nemen veel tijd in beslag. En het filmen zelf ook wel voor zo’n grote film. Heel jammer dat het nog zo lang duurt voordat de film uitkomt!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *