Scream 4 met Emma Roberts

We hebben er lang moeten op wachten, maar de trailer van Scream 4 (2011) van horrormeester Wes Craven. In 2005 was Neve Campbell niet van plan om mee te spelen, maar ondertussen heeft ze van gedacht veranderd. Zij zal ondermeer ook Anna Paquin en Kristen Bell vergezellen, die als eersten zullen sterven in de intro van de film.

scream_4_poster.jpg

Daarnaast zien we ook nog Emma Roberts (nicht van Julia), Hayden Panettiere en Rory Culkin (broer van Macaulay). Ook de knappe Marielle Jaffe en de blondine Marley Shelton. Met andere woorden, genoeg schoon volk om in deze nieuwe slasher af te slachten. Het enige spijtige is dat ze Jamie Kennedy hebben vermoord in deel twee, en die had ik echt wel gemist in het zwakke Scream 3 (2000) en we zullen hem missen in het 4de deel.

Korte inhoud: Tien jaar is er verstreken sinds Sidney Prescott (Neve Campbell) haar laatste confrontatie had met de gemaskerde moordenaar Ghostface. Ze leeft nu geïsoleerd en ze heeft ze een boek geschreven dat veel lovende kritieken heeft ontvangen. Ze wordt echter uit haar dagelijkse routine getrokken als Ghostface weer verschijnt in Michigan, met als gevolg dat Sidney weer herenigd wordt met Dewey (David Arquette) en Gale (Courteney Cox).

Wanneer je de trailer bekijkt, heb je niet meteen een ‘wow-effect’. Het lijkt een standaard sequel film met dezelfde ingrediënten. Je vraagt je trouwens af of dit scenario van Kevin Williamson eigenlijk wel de moeite was om verfilmd te worden. Maar Wes Craven regisseert toch? – Yup, hij heeft alle Scream films geregisseerd, dus ook het zwakke derde deel. Ik heb gemerkt dat Scream het vooral moet hebben van de kwaliteit van het script. Als dat op de ballen trekt, zal Wes Craven hier geen succesverhaal kunnen van maken. De eerste film was vernieuwend, de tweede film was een mooie knipoog naar de ‘sequel als genre’ , maar de derde was uitgemolken en kon me nauwelijks behagen. Hoewel, de derde film was niet geschreven door Kevin Williamson, maar wel door Ehren Krueger (die ondermeer ook verantwoordelijk is voor Transformers; Revenge of the Fallen en The Brothers Grimm, en dat zou al genoeg moeten zeggen). Er dus nog hoop.


scream4_anna_paquin_kristen_bell.jpgscream4_courteney_cox.jpgscream4_emma_roberts.jpgscream4_neve_campbell.jpg
© Dimension Films

En de vraag aan ieders lippen (enfin, toch bij het mannelijk geslacht van hetero aard): “gaat Neve Campbell eindelijk naakt? “. Ze was innertijd nogal preuts, en liet de naakt-scènes meestal over aan de andere actrices – cf. Wild Things (1998). En wanneer je dat al te expliciet probeert te verbergen, wordt iedereen dan wel echt curieus.

***Related Posts***

31/08/2010: Anna Paquin en Kristen Bell in Scream 4

05/05/2010: Een nieuwe trilogie voor de Scream-franchise

27/07/2008: Scream 4 dan toch bespreekbaar voor Neve Campbell

02/09/2005: Geen Scream 4 voor Neve Campbell


*** Scream 4 trailer ***

2 Comments

 1. Baladur

  Hopelijk wordt hij inderdaad beter dan het derde deel. Het lag er allemaal te dik op en was weinig subtiel. Toch is het zo dat al je één Scream film hebt gezien, je ze allemaal hebt gezien.

  Reply
 2. Arne

  Wel, is dat niet het geval bij meeste (horror)sequels? Meer van hetzelfde, maar toch een beetje anders?
  Deel drie was inderdaad heel zwak en steunde vooral op zijn “deel drie van de trilogie” premisse. Duidelijk in de trailer is ook dat we een vervanger hebben voor Jamie Kennedy, al zet dat zijn afwezigheid alleen maar in de verf.
  Ik ga hem wel bekijken waarschijnlijk, voor nostalgische waarde alleen al.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *