De alien prequels zijn dood en begraven

En hier is dan onze eerste shocker van het jaar, de twee Alien prequels die Ridley Scott zou regisseren voor 2011 en 2012 zijn DOOD en BEGRAVEN! Het geleverde script-werk van Jon Spaihts (The Darkest Hour) zal vertaald worden naar een compleet nieuw en origineel science-fiction filmproject, genaamd Prometheus (2013). Actrice Noomi Rapace (The Girl With The Dragon Tattoo) zou er de hoofdrol in opnemen. Het zijn de mensen van Deadline die het nieuws breken:

alien_prometheus.jpg

Damon Lindelof (Lost, Star Trek) en Scott hebben ondertussen verder gewerkt aan het scenario die hen heeft geleid in een totaal nieuwe richting. Maar veel details willen ze niet loslaten. De grote lijnen wil Ridley Scott wel vertellen: “While Alien was indeed the jumping off point for this project, out of the creative process evolved a new, grand mythology and universe in which this original story takes place. The keen fan will recognize strands of Alien’s DNA, so to speak, but the ideas tackled in this film are unique, large and provocative. I couldn’t be more pleased to have found the singular tale I’d been searching for, and finally return to this genre that’s so close to my heart.”

Lindelof zei: “In a world flooded with prequels, sequels and reboots, I was incredibly struck by just how original Ridley’s vision was for this movie. It’s daring, visceral and hopefully, the last thing anyone expects. When I sat in a movie theater as a kid, feet raised off the floor for fear that something might grab my ankles, I never dreamed in my wildest imagination I would one day get to collaborate with the man responsible for it. Working alongside him has been nothing short of a dream come true.”

Het is wel opmerkelijk dat Fox zomaar de plannen heeft laten varen op iets wat hen potentieel veel geld had kunnen opleveren. Heel veel mensen kennen de alien films, en meer mensen zouden interesse hebben om een nieuwe episode van deze saga te zien, in plaats van een compleet onbekende science-fiction film. Anderzijds ben ikzelf en ik veronderstel veel filmgeeks eigenlijk niet rouwig om het idee een nieuwe en originele science-fiction prent te zien van Ridley Scott. Ik heb ondertussen al in 5 verschillende richtingen de Giger-aliens gezien, en stond niet meteen de wachten op nog een 6de versie. Ik had ook gemengde gevoelens omtrent de onthullingen van de mysterieuze ‘space cowboy’ uit de eerste Alien film. David Lynch zei ooit: “When you talk about things, a big thing becomes small.” Hetzelfde zou zijn gebeurd met de achtergrond van die mysterieuze alien-killers.

De namen van Angelina Jolie en Charlize Theron zijn ondertussen ook al gevallen en verwacht wordt dat één van hen ook betrokken zal zijn bij het nieuwe filmproject. Wat betreft H.R. Giger, de artiest die de aliens heeft ontworpen en verondersteld was om opnieuw aan de prequels te werken, hierover is nog niets bekend. Maar verwacht wordt dat hij bedankt zal worden voor geleverde diensten. De kans is bijzonder klein dat hij een nieuw ontwerp zou maken, gezien zijn stijl teveel zou verwijzen naar de vorige alien-ontwerpen. Een spijtige zaak, want de man is een beetje slachtoffer geworden van slechte contracten en financieel een beetje in ’t zak gezet. Dit had nu met de prequels recht kunnen gezet worden.

De nieuwe science-fiction prent zou pas in maart 2012 in de zalen komen. Tot dan kan u debatteren of u wel of niet de ontstaansgeschiedenis van de Giger-aliens wou zien.

5 Comments

 1. jurgen

  Leuk! Ik was ook niet te vinden voor een voorspelbare prequel. Prometheus = veelbelovend!
  En alstublieft, GEEN ANGELINA JOLIE. Haar opgeblazen lippen zouden toch springen in de ruimte. En GEEN CHALIZE THERON. Dan nog liever een nieuw gezicht zoals Emma Stone of Amanda Seyfried!

  Reply
 2. fabian

  Klinkt interessant. Beter een nieuwe film dan een prequel die de verwachtingen niet weet in te lossen. Ridley zal wel weten waarmee hij bezig is.

  Reply
 3. Frederique

  prometheus, klikt wel op de naam van een ruimteschip. Ik kan al raden wat het plot zal zijn. Verloren ruimteschip ontdekt mysterieuze planeet waar levende wezens zijn die niet zo vriendelijk reageren op het bezoek vaan de aardse wezens.

  Reply
 4. valerie

  @jurgen: liever een actrice met dikke lippen die kan acteren, dan een fotomodel die nauwelijks een herkenbare emotie kan overbrengen. Angelina en Charlize zijn twee uitstekende actrices.

  Reply
 5. Kons

  Wat kan ik anders zeggen dan dat het een uitstekende zaak is. Prequels zijn zoals sequels, ze putten teveel uit datgene wat succesvol was uit de oorspronkelijke film, zonder echt op eigen benen te staan. Geef mij maar een nagelnieuw verhaal mét andere aliens.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *